10.10.2002 2:28:02 Bedrun, 5 teček
Nepecene cukrovi
Bakovske koule
250g (8.8 oz) masla, 200g (7 oz) mouckoveho cukru, 3 cela vejce, 5 lzic rumu (nemusi byt), 2 balicky rozemletych piskotu
-------
Maslo utreme s cukrem, pridame vejce a vse ostatni. Dukladne smichme a tvorime kulicky. Obalujeme v kokosu, ktery si muzeme ruzne obarvit.
Kavova zrnka
9 lzic maizeny, 9 lzic mleteho cukru, 9 lzic tekuteho masla,9 lzic kakaa, 4 lzice mlete zrnkove kavy.
---------
Vse smichame a tvorime kavova zrna.
Karamelova pochoutka
Nechame zkaramelizovat 1 slazene kondenzovane mleko, pote dame v malych castech na voskovy papir, zalejeme cokoladou a navrch dame mandli. Po vychladnuti ztuhne.
Mrkvove kulicky
500g (17.6 oz) mrkve, 300g (10.5 oz) mouckoveho cukru, stava ze 2 citronu nebo pomerancu, mlete orisky nebo piskovy cukr na obaleni
-----------------------
Ocistenou jemne nastrouhanou mrkev smichame s mletym cukrem, pridame citronovou nebo pomerancovou stavu a 20 minut podusime. A hmoty tvorime kulicky, obalujeme a ukladame do papirovych kosicku.
Finske bonbony
100g (3.5 oz) rozinek, 100g (3.5 oz) mletych orechu, 100 g (3.5oz) cukru, (1 dl rumu), 100g (3.5 oz) cokolady
---------------------------
Oprane hrozinky jamne nasekame nabo umeleme a namocime pres noc do rumu. Pridame k ni rozpustenou cokoladu a promichame s ostatnimi prisadami. Hmotu tvarujeme do hrudek nebo kulicek a nechame oschnout. Muze se take obalit v mletem kokosu ci Granku.
Hrozinkove hrudky
150g (4.2 oz) cokolady na vareni, 300 g (10.5 oz) rozinek, 250 g slazeneho kondenzovaneho mleka
--------------------------
Za staleho michani na mirnem ohni rozpustime cokoladu v mlece a opatrne povarime az hmota zhoustne. Vmichame rozinky a lzickou klademe na plech male hrudky, a nechame na vzduchu susit asi 12 hodin.
Kokosova ocka
100g (3.5 oz) mleteho cukru, 40g (1.5 oz) masla, 6-8 lzic kokosu, 2 varene zloutky, 2 lzice rumu
-----------------------------
Z prisad vypracujeme testo. Zloutek musime nastrouhat do testa. Tvarujeme male bochanky, doprostred udelamedulek a do nej kapneme cokoladu. Ukladame do papirovych kosicku.
Jeste :
Rohlicky
350g (12.3 oz) hladke mouky (plain four), 70 g (2.5 oz) mleteho cukru, 250 g (8.8 oz) tuku
---------------------------
Z vypracovaneho testa vyvalime valecek a krajime stejne dilky. Tverujeme rohlicky a peceme ve stredne vyhrate troube do ruzova. Obalujeme v cukru s vanilkou.
Odpovědět