| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Brusinkový punč

Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem je ideální pro posezení v podzimních plískanicích nebo mrazivých zimních dnech...
Brusinkový punč
Suroviny:100 g sušených brusinek (nebo 200 g čerstvých či mražených) • 3 cm kousek zázvoru • 1 svitek skořice • 3 - 4 hřebíčky • 1 vanilkový lusk, podélně rozčtvrcený • 500 ml vody (nebo voda a červené víno 50:50) • 250 ml jablečného džusu • 30 g krupicového cukru • 1 hruška (či jablko) • 1 citron • 250 ml rumu
Postup:Brusinky, na tenké plátky nakrájený zázvor, celou skořici, hřebíček (+ případně badyán) a rozčtvrcený vanilkový lusk zalijeme vodou (příp. s vínem) a za mírného varu vaříme cca 10 minut. Scedíme, odstraníme koření a z brusinek vymačkáme co nejvíce tekutiny přes jemný cedník. Z citronu ukrojíme 4 tenké plátky, zbylým kouskem citronu potřeme okraj sklenic z varného skla a ponoříme je do misky s cukrem, abychom je ozdobili. Do vývaru přidáme džus, cukr, rum a zahříváme do rozpuštění cukru. Plátky citronu zavěsíme na okraje sklenic, ze zbytku vymačkáme šťávu, kterou přidáme do punče. Vložíme nakrájené hrušky (jablka), část (nebo všechny - podle chuti) brusinek a stáhneme z ohně.

Podáváme hodně teplé s dlouhou lžící, kterou vyjíme ovoce z punče.

Pokud chceme bezalkoholický punč, dáme místo rumu více ovocného džusu.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:4.12.2018 23:12:52
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.