Jana Kučabová |
Houbová bramboračka(Názor k receptu Houbová bramboračka) 20.9.2025 12:48:03
![]() ![]() Jmenuji se JANA KUČABOVÁ,mám skutečně hodně receptů na "Bramborové polévky".Houbovou bramboračku vařím prakticky 2x týdně a mé rodině velice chutná.Proto =zejména pro děti + rodinu doporučuji tuto "Houbovou bramboračku"(polévku)zařadit do jídelníčku.Zkušená maminka či tatínek tuto polévku opravdu zvládne.Přeji Vám všem především hodně moc zdraví(zdrav=největší BOHATSTVÍ V LIDSKÉM ŽIVOTĚ)štěstí,lásky,pochopení a radosti z každé prožité minuty dne.Z celého srdce nejen píše,ale HLAVNĚ PŘEJE :Jana Kučabová e-mail:jana1532@seznamcz 20.září 2025 ![]() ![]() |
|
|
Ještě vejce..(Názor k receptu Zeleninová polévka s ovesnými vločkami) 13.9.2020 12:14:03
.. rozkvrdláme
![]() |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:02:02
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností. |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:02:00
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností. |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:01:57
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností. |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:01:54
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností. |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:01:37
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností. |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:01:17
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností. |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:01:14
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností. |
Zdeněk Vrba |
ten recept není kompletní - takto je to originálně čokoládový fondán, čokoládová pěna či komplexní krém.(Názor k receptu Čokoládový krém) 30.3.2020 10:00:10
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do sleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota.... |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.