| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Všechny názory k receptům

 Příspěvky 110 z 256 [Dalších 246 >>]
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:02:02
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností.
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:02:00
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností.
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:01:57
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností.
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:01:54
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností.
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:01:37
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností.
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:01:17
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností.
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:01:14
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do skleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
P.S. Učím se toto vařit a péct od cca 6 let, už jsou to desítky let zkušeností.
Zdeněk Vrba
30.3.2020 10:00:10
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do sleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně či jejich rozvarovou omáčku) nebo čerstvé kyselejší ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
Zdeněk Vrba
30.3.2020 9:59:16
Jde o legendární recept na čokoládový krém / čokoládovou pěnu / čokoládový fondán. Na 100g čokolády a 100g másla 3 vejce našlehat do husté pěny (buď s cca 50-60g cukru anebo BEZ) a do toho se zamíchá ta rozpuštěná čokoláda, klidně ji rozpouštím rovnou s máslem. Pozor, důležitá je ta teplota, nechte to na max 50 stupňů Celsia, tj. dáte do toho prst. Ale hlavně pomalu, nikdy zprudka (máslo by zoříškovatělo, čokoláda zhořkla). Do těch ušlehaných vajec (co nejvíc, co robot dá) zamícháte tu tekoucí čokoládu s tekoucím máslem.
Pak buď do sleniček a zchladit = máte luxusní čokoládovou pěnu. Nebo trošku zchladit, jen aby nebylo tekuté a máte krém na dort anebo do ideálně keramickým mističek či i formiček na mufínky, rozpálit troubu na cca 220-250 stupňů a přibližně 6-10 minut péci. Při těch 200 stupních spíš těch 10 minut, při těch 250 stupních bude asi stačit jen 6-7 minut. Jde o to, aby to vyběhlo, zapeklo se, ale nespálilo (nezhořklo, je to na to s vysokou teplotou háklivé). Pak z trouby vyndat, vyklopit (nespálit se), možno pocukrovat, přidat kyselou marmeládu (višně) nebo čerstvé ovoce a kopeček kvalitní zmrzliny, ozdobit mátou a servírovat. Ten wau efekt se dostaví se tím, když ten křupavý dortík rozkrojíte a po 2 milimetrech vám vyteče ta teplá čokoládová hmota....
Michaela
(IP adresa 10.80.2.253)
  • 
25.11.2018 19:17:47
Ahoj,

děkuji za tip na buzrizony v karamelu. Dělala jsem je minulé vánoce a nějak se mi nepdařili. Tak skusím podle Vašeho receptu :) Dnes jsem zkusila medovník podle tohoto receptu a je výborný.

https://erecepty.eu/medovnik/

 Příspěvky 110 z 256 [Dalších 246 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2020 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.