| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Citronový gel a krém (Lemon curd)

Gel je pochoutka i jen tak (jako džem - na palačinky například), ale krém tímto gelem ochucený, nemá konkurenci.
Citronový gel a krém (Lemon curd)
Suroviny:4 větší citróny - ne chemicky ošetřené • 3 polévkové lžíce krupicového cukru

na krém navíc 2 vejce • 200g cukru • 200g másla

Postup:Zapneme troubu na 180°C. Ze dvou citrónů nastrouháme na jemno kůru, ze všech čtyř vymačkáme šťávu, přidáme kůru a cukr a promícháme. Směs by měla chutnat sladko-kysele. Pokud senám zdá hodně kyselá, přidáme ještě trochu cukru.

Směs vložíme do trouby a pečeme. Během pečení musí být zakrytá, aby nezhnědla. Pečeme cca 40 minut za občasného míchání. Směs částečně zhoustne. Ještě horkou ji nalijeme do skleničky, kterou uzavřeme. Tento gel má mít konzistenci želé a je vhodný k ochucování krémů. Hotový gel uchováváme v lednici.

Vejce + cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny!!! Po prochladnutí na teplotu lidského těla přidáme kousky másla a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, je krém hotov. Přimícháme citronový gel a plníme řezy nebo cukroví.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:20.11.2018 15:56:12
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.