8.10.2002 17:00:21 Lubylu
Re: Kvasnice
Cau holky,
tady se pece, vari a smazi!! Mnam, snad se letos taky k nejakemu peceni odhodlam.
Zatim mam ten problem, ze sice pecu rada, ale diky nepredvidatelnosti nasi trouby a pouzivani anglickych surovin misto ceskych, tak vetsinou vse skonci v kosi ;o(
Hned jsem si okopirovala vsechny recepty, co se tu mihly, diky za ne, a taky za tip jak na susene kvasnice.
Samozrejme diky Anni za tip na QUARK, je to fakticky jak tvaroh a dnes jsem to uslehala s pudingem a tatik i Polly se olizovali az za usima :o)
Holky, nevite nektera, jake tipy mouky jsou nejblize v prirovnani k ceskym?
Tak treba jaka by byla v CR mouka : "plain flour" , "self raising flour", "corn flour" apod.
Takze kdyz mam recept na pouziti hrube mouky, abych vedela, jakou mouku tam prcnout, aby jsem tomu zase po upeceni nezamavala akorat bye bye bye.
Jinak zahustovani jsem vyresila tim, ze si necham posilat nebo si vozim z CR instantni jisku od Knorru. Vyyyyyborna vec!
TAke tu mam zasobu prasku do peciva a vanilkovych cukru, protoze ani jedno jsem v zadnem obchode zatim nevidela.
Na vanoce uz se hrozne tesim a letos je budeme slavit po anglicku, ale snahu mam, abychom to stridali a nase deti si uzili vanoc i ceskych, takze loni jsme meli bram. salat a rybu - nejakou morskou, s kaprem se mi nechtelo piplat :o)
Stejne vas obdivuju, ze tak pecete a varite, uplne se stydim za tu svou babovku, kterou pecu tak jednou za 3 mesice :o))))
Vcera jsme byli v IKEI a tam uz se prodavaji take vanocni ozdoby a dokonce jsem tam natrefila na "DIY" cili urob si sam pernikovou chaloupku :o)
Je to vlaste uz upeceny pernik akorat je to na dily, ktere se musi slepit v tu chaloupku a sama si to musim nazdobit, co myslite, to uz snad ale zvladnu, ne ? Hahahahahahaha :oP
Je to zajimave cist, jak se ve svete slavi vanoce, ale myslim, ze jedno mame spolecne a to touhu, aby nase deti poznali ty prave ceske vanoce, na ktere ja moc rada vzpominam. Prestoze poslouchame i anglicke koledy, tak ceske jsou preci jen hezci :o)
Cauky
Ed
Odpovědět