8.10.2002 18:49:12 Bedrun, 5 teček
Vareni
Ed, zahustovat taky muzes, kdyz smichas mouku s vodou. Das trochu vice vody, takze to ma spise tekutou formu, a jen pridas do varici omacky, ci polivky. Jen dochutis a je to. Ja taky mela ty jisky, ale ony dve krabicky na rok nestaci. :o( Ale je to super i takhle ve svickove, ci slepice na paprice. Nejde to nijak citit.
Co se tyce mouk, vsechny recepty, kde je hruba, jsou mi na nic, zatim jsem nenasla nic, co by se tomu podobalo. Kdyz delam cesky chleba, davam Whole weat flour. Chutna to fakt jako cesky chleba.
All pourpose flour, je to same co hladka. Self raisin flour, je to same jako hladka, akorat ze bys do ni pridala prasek do peciva. Ta se hodi do peceni, do palacinek, do cehokoliv, co by melo trochu nabyt. V pohode nahradi all pourpose (plain) s praskem do peciva. :o)
Jinak jak jsem uz vyzkousela, recepty co mate s polohrubou muzete udelat, s tim, ze vysledek je trochu jakoby tezsi. Ja mam recept na babovku z hrube, ale jelikoz tu nebyla sance, tak jsem si to umisila a vysledek je skoro stejny. Akorat, ze to vice nasyti, nez z te hrube. Ale je tu dost receptu z hladke - ikdyz ty jsou prave s tema kvasnicema. Delala jsem ceske buchty a vysly moc dobre.
Pridam vam pozdeji dalsi vanocni recepty. Mam na dost jednoduche nepecici, tak tem, kterym to v kuchyni moc nejde, budou o vanocnim veceru jen zarit. :o)
Odpovědět