15.10.2002 0:50:14 Bedrun, 5 teček
Re: Rasismus
Ted me tak napadlo, protoze Anca hovorila o tech moravskych vesnicich. Nevim, jestli to jeste nekdo z tech vesnicek a malych mest moravskych pocitil. Ja chodivala pred lety pres prazdniny navstevovat zname kamaradky na dedinach. No a obcas se tam vyskytnul nejaky ten prazak. A to byla mela. Jednak, jsme toho dotycneho totalne vyradili, ale taky dost i z duvodu, ze pokud prisel cechacek, tak nad nami ohrnoval nos, protoze my jsme ti chudaci moravaci. Ale to same je napr mezi mestem a dedinou. Takze urcite formy rasismu funguji i mezi temi, kteri by meli drzet pohromade jako narod.
Nevim, jestli jsem k tomu byla nejak vedena, nebo co, ale vim, ze to ve me zanechalo nasledky a donedavna jsem se potykala se svym jakymsi rasismem vuci lidem z Cech. Nasteti, tohle je za mnou.:o)
Jinak, u nas doma me rozhodne nevedli k zadne toleraci jinych ras, nabozenstvi, kultur... Jednu smutnou prihodu si pamatuji. A to, kdyz jsem pozvala k nam na navstevu meho brazilskeho kamarada, ktery byl trochu snedsi pleti. No a muj otec odmitl mu podat ruku. :o( Nasteti, s mym manzelem problem uz nema. Zjistili, ze to je hodny muz a maji s nim docela pekny vztah.
Odpovědět