Re: Hura, blizi se nam Vanoce!!!
Sally jsem netusila, ze jsi takova kucharka :o) kam se na tebe hrabu a tise v koutku zavidim. Jo cesnekova pomazanka ma tady uspech, kazdy musi mit aspon jednu jednohubku, protoze tady to neustale libani....tak aby jsme si my ostatni nepripadali smradlavi...
Ja vzpominam na babiccim bramborovy salat, deda ma prisnou dietu o nejake majoneze tedy nemuze byt ani rec a tak babicka pouziva, ani ne to maslo, i to muze deda minimalne, ale dela octovy nalev - vysledek je, ze salat je lehce nakysli, vazne lehky, taky do nej dava male cerne fazole, takze to vypada skvele, jo jak mi babi schazi...mnam :o)
Adriano, strudl je jedno z velmi mala jidel, o kterych mu manzel prohlasuje, ze je lepsi nez od maminky! a z minula vim, ze kdyz nekomu recept prozradim, pak se mi to nepovede, ale budiz...delam, strasne jednoduchy, jednodussi snad neznam...testo je kysana smetana, rozpustene maslo a mouka. Tot vse. Jak je to s pomery? No davam .5l smetany a cca 1/3 masla = 15 dkg? ono na tom moc nezalezi, lepsi je masla min... rozpustis maslo, nechas ho trochu vychladnou, smichas se smetanou, a pak pridas mouky tak aby to byla krasne a lehke testo, ktere se nelepi - hodne stesti. Zzvladnu to ja, zvladne to kazdy haha jo jinak je recepty jsou tady....http://www.recepty.cz/
Porad jeste obcas kupuju testo, kdyz jsem vazne lina udelat i tohle, je to jine, ze zacatku to chutnalo spis jak papir, ale ted to hodne mastim, takze to tak krupave uz neni...jo a makovej strudl jsem delala jednou a radeji ho ted kupuju v obchode, v te pekarne ho vazne umi :o)
Odpovědět