6.10.2002 16:42:04 Bedrun, 5 teček
Cinnamon rolls
Vanocku jsem taky delala, problem byl, ze je tam potreby polohruba mouka (teda alespon v mem receptu) a tak to proste nechutnalo stejne).
Tak na procviceni tech kvasnic tu pridam skvely recept.
4 - 4 1/3 hrnek mouky
1 sacek kvasnic nebo lzice
1 hrnek mleka
1/3 hrnku cukru
1/3 hrnku margarinu nebo masla
1/2 lzicky soli
2 vajicka
3 lzice rozpusteneho masla
2 lzicky mlete skorice
1 recept na icicing sugar
-Udelame si kvasnice (tak jak jsem popisovala predem)
- Do velke misy dame 2 hrnky mouky a dame bokem. V kastrolku rozehrejeme mleko, 1/3 hrnku sukru a 1/3 hrnku masla a sul. Nechame maslo skoro rozpustit.
Tenhle mix pridame spolecne s kvasnicemi so mouky a i s vajicky. V elektrickem mixeru mixujeme na malou, ci stredni rychlost 30 sekund. Pak na vysokou rychlost 3 minuty. S vareckou, (ci rukama) pak do testa pridame zbylou mouku.
-Uhneteme testo, musi byt hladke a elasticke. Udelame kouli a dame na teple misto vykynout. Nechame asi tak na hodinu.
-Po hodine rozpulime testo na dve casti. Zakryjeme a nechame odpocinout 10 minut.
-VYvalime z kazde casti 12*8 inch obdelnik. Pomastime maslem (dostatecne). Smichame 1/2 hrnku cukru se skorici a posypeme testo. Pak to cele srolujeme, zaciname od dlouhych stran. A nakrajime na 12 kousku (pri krajeni je nejlepsi pouzit dlouhy provazek. Ten dame pod testo, nahore prekrizime a rychle sekneme.) Dame rolky na vymasteny plech a nechame odpocinout asi na 30 minut.
-peceme v predehrate troube na 375F 20-25 minut nebo do zlatova (ne hneda). Ochladime a muzeme bud pocukrovat a nebo pridat icing.
Powdered sugar icing
1 hrnek mouckoveho cukru
1/4 lzicky vanilky
1 lzice mleka, pomeranoveho djusu a nebo vody
Vse smichame. Muzeme pridat dalsi lzici mleka jen do te doby nez icing je takovy "tezky tekuty".
Odpovědět