| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaké máte zkušenosti s reklamací bot?

 Celkem 100 názorů.
 Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 


Reklamace u Bati 

(11.10.2006 10:18:18)
Jednou jsem reklamovala dceřiny zimní boty u Bati, dá se říct téměř na jaře, byly trošku prasklé zvenku nahoře, ani to nemělo asi moc vliv, protože do nich neteklo.Během 5 minut mně vrátili peníze. Byla jsem mile překvapena, takže teď tam nakupujeme dál. S ostatníma botkama zatím problém nebyl, reklamace nebyla nutná.
 Barka 
  • 

Re: Reklamace u Bati 

(11.10.2006 11:42:13)
Myslím že držím český rekord v rychlosti reklamace u Bati. V Porubě jsem si koupila botky za 1500, bylo to před pěti lety, takže to pro mě, jako studenta byla dost velká suma. Nazula jsem je (jela jsem na rande), nasedla na tramvaj, dojela do centra (tj. cca 40 minut), došla do restaurace (cca20 kroků od tramvaje) a tam jsem zjistila, že se mi vzadu rozjely švy, odlepila se podrážka. V centru jsem je reklamovala, z randete nebylo nic (vlastně bylo, a je!). Na nohou jsem je měla ani ne hodinu a půl. Dobrý, ne?
 Dana N. 
  • 

Re: Re: Reklamace u Bati 

(12.10.2006 9:22:25)
Také patřím k těm,kteří se mylně domnívali,že značka Baťa něco znamená.Pár dní před tím,než začala platit dvouletá záruka,jsem si u Baťi zakoupila kozačky za téměř dva tisíce.Po dvou týdnech nošení jsem boty musela dát na měsíc na reklamaci a to se během zimy opakovalo ještě jednou.Kozačky jsem tak v zimě nosila asi šest týdnů a po sezóně jsem je uložila.Hned začátkem další zimy se ulomily podpatky.V té době těsně vypršela reklam.lhůta a tak jsem ,,luxusní botky,, musela vyhodit.
Přesto jsem se nepoučila a letos jsem v této prodejně zakoupila letní boty za tísíc Kč. Ty nevydržely ani pět dnů nošení a ihned putovaly zpět.K mému překvapení na prodejně údajně nebyla prodavačka,která tyto věci vyřizuje.(Vím,že v obchodě musí být vždy přítomen člověk,který reklamaci vyřídí,ale na dohadování jsem neměla čas ani chuť.)Prodavačka mi sdělila,ať přijdu reklamaci sepsat druhý den a boty nechala na prodejně.Druhý den mi pracovnice sdělily,že boty již odeslaly na reklamaci.Neměla jsem tím pádem možnost s nimi sepsat všechny vady,které se na botách objevily.A po pár týdnech mi chtěly předat boty s úplně jinou podrážkou (asi třikrát silnější a těžší) a bez opravených ostatních nedostatků.Když jsem se bránila boty převzít,musela jsem si vyslechnout arogantní připomínky jisté pracovnice.
Od té doby se Baťovi vyhýbám obloukem.
 Zdenka, syn 5 let 
  • 

Re: Reklamace u Bati 

(11.10.2006 20:51:53)
Mám stejnou zkušenost, reklamovala jsem sandále i zimní boty, vždy mi vrátili u bati peníze.
 Daniela 
  • 

Re: Re: Reklamace u Bati 

(11.10.2006 21:01:50)
Máme s reklamací u Bati špatnou zkušenost. Manželovi se po měsíci nepravidelného nošení rozpadly boty. -Vevnitř ve špici. Reklamace byla 2x zamítnuta s oddůvodněním že jsme si špatně vybrali, že obuv nepadne, proto noha boty rozbila. Nevím co na to dál psát. Boty seděly a při nošení způsobovaly za jeden den díry na ponožkách. Nejen že nebyly levné,ale závadu na reklamačním svedli na nohy.
 starlenka 


Re: Re: Re: Reklamace u Bati 

(17.10.2006 9:35:42)
Přesně to samé napsaly mně.Nevím jak na to vůbec přišly.
 Saša 
  • 

Re: Re: Re: Re: Reklamace u Bati 

(24.10.2006 0:17:31)
Totéž v bledě modrém - rozparaný ozdobný šev na mokasínech (asi po 7 dnech nošení) - prý špatně vybraná obuv (a když jsem paní prodavačce předvedla, že mi není malá, řekla, že se mohu obrátit o posudek do Zlína - potvrdili tvrzení prodavačky - špatně vybraná obuv, přestože tam mou nohu k obuvi neměli :o)).
 Táňa Truksová, tři kluci 
  • 

Re: Reklamace u Bati 

(11.3.2008 9:20:06)
U Bati si už nekoupím žádné boty. Alespoň ne v Brně v Krpoli. Koupila jsem tam synovi kožené boty (psali flexibilní na denní nošení). Asi za 14 dní se jedna bota začala z boku rozlepovat. Odnesli jsme boty do prodejny, prodavačka nám řekla, že zítra si máme zavolat, co bude dál. Další den nám ta samá prodavačka sdělila, že reklamace byla zamítnuta, z důvodu špatné volby boty. Prý jsem synovi koupila malé boty. Kdyby mu byli opravdu malé, tak ho bude tlačit palec a nebudou se mu rozlepovat z boku. Prodavačka mi řekla, že na reklamaci nemáme nárok a poučila mě, jak synovi kupovat boty.Že prý ona to musí vědět nejlíp, má na to školu. Tak jsem jí požádala, aby se mnou vybrala boty pro syna. Sdělila mi, že tomu u dětí nerozumí, že si musím vybrat boty sama. Velice profesionální, viďte?
 geriha 


Re: Reklamace u Bati 

(13.2.2009 17:18:09)
Po dnešku se připojuji k nespokojeným zákazníkům firmy Baťa a už nikdy si boty této značky nekoupím. Reklamovala jsem totiž kozačky za téměř 3.000Kč, které se po roce nošení úplně rozpadly na patě. Vyjádření prodejny mě pobavilo, neboť se zde konstatuje, že bylo přihlédnuto ke způsobu nošení (nevím tedy, jak špatně jsem obuv nosila, to tu chybí) a údržby. Zřejmě pravidelné mytí a impregnace nestačí. Obuv prý byla intenzitou zcela využita. Doposud jsem nevěděla o tom, že se boty mohou nosit například jen pár dní v měsíci. Prodavačka sama si o tom zřejmě myslela svoje, neboť mě hned odkázala na technické oddělení ve Zlíně. Tam prý k věcem přistupují jinak. Jenom nevím, jestli po přečtení pár příspěvků má tento krok smysl.
 nikitalka 


Re: Reklamace u Bati 

(3.6.2009 11:05:31)
Ahojky,
také jsem pořád nakupovala na tržnici boty za pár korun vydržely pár měsíců. Pak jsem přešla na reno celá rodina také boty vadrží pár měsíců, vždy na sezónu nakoupíme obutí po sezóně v pohodě reklamujeme penízky nám vrací do 1 měsíce, vyjímečně je spraví. Takže jedna větší investice do obutí už nás obouvá asi 3 roky a to pořád dokola takže můžu doporučit i těm co obrací korunky mají tam výběr i ve slevách a jak vám roste dítko tak vám sponzorují obutí.Také v deichmanu se bezvadně reklamuje můžu doporućit pokud chcete mít každou sezónu hezké in botičky.~R^
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Chcete problémy, kupte baťovky ! 

(11.10.2006 10:18:31)
Už jsem se tady na diskuzi jednou zmiňovala o nespokojenosti s firmou Baťa - jednak jsou botičky drahé, ale hlavně kvalita dle mých zkušeností značně pokulhává.
Takže letos jsem holkám nakoupila zimní botky v RENU, no a uvidíme.
S reklamací bot je to opravdu drsné dobrodružství. Právě minulý týden jsem reklamovala dceřiny botasky - jazyk přišitý jen na kousku uprostřed, takže po dvou krocích se bota rozepnula, jazyk vylezl - naprosto nepoužitelné - teď budu čekat měsíc, ale předpokládám, že taky budu neúspěšná - ale mám připraveno řešení, prostě řeknu, že s vyjádřením nesouhlasím a boty chci reklamovat znovu, už jednou se mi takhle podařilo boty na druhý pokus vyreklamovat, ale mezi námi, v listopadu mi budou botasky stejně asi na nic a do jara bude noha nejméně o číslo větší, takže tady jde už jen o princip.
 mapina+3 kluci(01,05,11) 


Re: Chcete problémy, kupte baťovky ! 

(11.10.2006 10:24:55)
JAni, my jsme jinak u BAti byli zatím vždy spokojeni. Já na jaře reklamovala své boty a vyřídili to celkem rychle. Teď jsme ale naštvaná a rozhodnutá tvrdě bojovat za vrácení peněz:-)) To se mi to teĎ říká, no uvidíme v sobotu
 Tereza, dvě dcery 
  • 

Re: Chcete problémy, kupte baťovky ! 

(13.10.2006 8:54:41)
Budu Vám držet palce, ale já má nejhorší zkušenosti právě se zn. Reno. Zakoupila jsem domácí pantofle a modrý nápis mi silně obarvil bílou ponožku, nápis se rozmazal. Pantofle jsem vzala k reklamaci i s obarvenými ponožkami. Vedoucí prodejny byla velmi arogantní a hlasitá, dělala ze mě pitomce na celou prodejnu. Po čtrnácti dnes jsem si šla pro vyhodnocení reklamace (bez ponožek). A světe div se!!!
Bylo mi řečeno, že jsem pantofle nosila naboso a je mou vinou, že se mi nohy potí. A vyřízeno. Doma zřejmě navíc ze zásady nikdo nesmí chodit bez ponožek.
Případ číslo 2: Jiné domácí pantofle pro dceru dělaly šmouhy na světlém koberci. Prodavačka mi vysvětlila, že jsem zvolila nevhodnou obuv. Prý nemůže za to, že mám světlé koberce a vyberu domácí obuv s tmavou podrážkou.
Případ číslo 3: Na kozačkách se mi ulomil podpatek, zcela se oddělil od boty. Když pominu, že jsem se na ulici málem přizabila, dozvěděla jsem se, že boty byly nesprávně používány, že jsem se určitě musela klouzat....
A tak mi tyto tři případy stačily k poučení - do RENA nelez.
 Marcela, dcera 4 roky 
  • 

Re: Chcete problémy, kupte baťovky ! 

(6.3.2007 13:21:13)
Ahoj, před dvěmi lety jsem si zakoupila ve výše jmenované prodejně nižší kozačky. Na účtence bylo napsáno dámská zimní vycházková obuv a částka 1700,- Kč /zdálo se mi to dost, ale značka je značka/. Po měsíci nošení a po prvním přívalu sněhu jsem zjistila, že do bot slušně teče. Takže jsem v dobré víře šla botky reklamovat. Čeho jsem se dočkala v prodejně, tak to snad ani nejde pochopit. Neuvěřitelně arogantní a rádoby vtipné poznámky ze strany dvou prodavaček to byla fakt síla. Byla jsem poučena že takovéto boty se nesmí nosit ve vlhku. Na mojí připomínku, že tam mají napsáno zimní vycházková obuv a v našem zeměpisném pásmu by v zimě předpokládal vlhko, mokro a sníh snad i žák základní školy mi bylo vysvětleno, že si mám koupit goratexovou obuv a že jsem si špatně vybrala. Neodpustila jsem si rýpanec, že v červenci až bude sucho budu působit v kozačkách směšně a doma místo bačkor je taky neunosím, takže proč je prodávají. Reklamaci jsem uplatňovala opravdu důsledně, včetně všech možných stížností v centrále Bati, boty byly na posudku a já vzteklá nad svou bezmocností. Asi přežiju dát 1700 Kč za jiné boty, ale prostě ten pocit bezmoce byl strašný. No nezmohla jsem nic. Přiznala si porážku a za ty dva roky co uplynuly od té doby si tam nekoupila ani ponožku.
 Zuzana Zoňová 


Re: Chcete problémy, kupte baťovky ! 

(8.3.2008 23:10:13)
Letos jsme reklamovali 5 paru bot! Jedny Batovky - memu muzi po 4 mesicich noseni popraskala kuze na sandalech na pate, nedalo se to nosit, rezalo to do nohou. U Bati nam po 3 tydnech boty vratili spolu s posudkem vedouciho prodejny,ze je to zpusobeno spatnym nosenim. Nedali jsme se a poslali to do Zlina. Po mesici nam vratili penize..S dalsimi pary bot uz to bylo horsi, koupili jsme si s muzem sportovni boty Catepillary, cekali jsme vydrz, ale po zhruba 3 mesicich se vydrely vnitrky kolem paty a pod patou..Opet reklamace u Bati, opet posudek vedouciho, tentokrat to byla nevhodne zvolena velikost! Vzdycky si boty zkousime, a nikdy si nekoupime ty,co tlaci, nebo nam padaji..jak to myslel? Vracene boty jsme opet poslali rovnou do Zlina, ale tentokrat jsme nepochodili ani tam. Penize nedali, ale navrhli bezplatnou opravu, vymenili vlozky a oblepili okraje. Aspon tak, boty zatim drzi.
Dalsi reklamace byly botky pro 2 leteho syna u Deichmanna, po 14 dnech se mu zacaly loupat spicky bot, vymenili nam je bez problemu.
A posledni reklamace, zkusili jsme najit kvalitu v Kotve a poridit muzi boty aspon na 3 roky. Nasli jsme kvalitne vyhlizejici Ara Shop. Boty pres 2000 a za mesic jsme je sli vratit s prasklymi podrazkami. Do 14 dnu byly penize zpet, ale ztraceny cas nam nikdo nevrati.. A to nas ceka dalsi shaneci martyrium na jare. Kde a za kolik se daji poridit boty,co vydrzi 2 roky? Alespon..
PS. Tak me napada, ze jedine boty, ktere jsme loni nereklamovali byly moje zabky za 150 z Newyorkeru. budu je nosit i letos:-)
 mapina+3 kluci(01,05,11) 


reklamace 

(11.10.2006 10:21:51)
Jejda, tak tenhle článek mi přišel zrovna vhod. Předevčírem mi 5ti letý syn oznámil, že má prasklou botku a bolí ho z toho pata.. Řekla jsem si výborně, asi na něco šlápl, když jsem to zkoukla, bota na patě prasklá a pod tím jen duto...Koukla jsem na druhou...a tam ta samá díra...Tak to mě dostalo.
Boty jsme kupovali v dubnu za 600 taktéž u BAti, nosil je do června a ted od záží. Jak mají psáno, je to vycházková obuv.
V sobotu se chystám do Prahy boty reklamovat, tak jsem zvědavá, jak dopadnem. Nejhorší je to, že za měsíc už je samo nosit nebude a na jaře mu budou malý. A to si člověk řekne, že pro dítě to nejlepší a doufá, že u BATI budou boty kvalitní...
 Andrea 
  • 

Re: reklamace u Bati 

(11.10.2006 12:18:05)
Když měla dcera 1,5, koupili jsme u Bati zimní botičky (za 599,-). Nosila je pár týdnů - převážně do fusaku do kočárku, protože ještě moc nechodila, navíc bylo mokro a zima, takže se téměř neustále vozila. Pak jsem zjistila, že jsou ve švu prasklé. Boty na reklamaci vzali, ale lhůta pro vyřízení - jedem měsíc!!!! Kyselá byla vedoucí reklamaci vyřizující, ale jedna ochotná prodavačka nabídla botky zlevněné za 190Kč, i do toho kočáru jsme přece jen nějaké boty potřebovali . Snažila jsem se vždy kupovat kvalitní boty, tj. převážně u Bati, ale poslední dobou - dcera už má 4, nakupuji raději levnější boty, např. v řetězci Hypernova (jsou taky kožené, celkem dost vydrží a hlavně jsou o polovinu levnější!)
 Majka 
  • 

Re: Re: Baťa - módnost obuvi 

(13.10.2006 11:28:19)
Taky mám negativní zkušenost s Baťou. Od jisté doby si důkladně rozmýšlím, zda koupím u Bati obuv označenou jako módní. Při reklamaci takové obuvi ve Zlíně jsem se dozvěděla, že u takto označeného výrobku je kladen důraz na módnost a nikoliv na použitelnost a proto se reklamace zamítá ( tzn. záruční doba v trvání dvou let se neuplatní).
 hanka3 
  • 

u Bati nenám oroblém 

(15.10.2006 17:05:06)
lacinější boty určitě najede v řetězcích hypermatktů, ale nemají atesty, a dítěti bych tam boty určitě nekoupila. Já mám spotřebu obuvi velkou, ale minimálně jsem měla problém s obuví Bata. Obuv je nutné střídat a né ji mít jedinou na celou zimu pak samozřejmě nevydrží. Výprodej u Bati je také. Nemusím mít modní obuv s´mě stačí kvalitní za dobrou cenu. Ono když dodržuje člově zásady správného udržování a používání tak botky určitě vydrží déle.
 yvetta 
  • 

Re: reklamace 

(11.10.2006 20:53:27)
Reaguji na Vaši zmínku, že pojedete reklamovat boty k Baťovi do Prahy = moje osobní zkušenost je, že je lepší reklamovat u Bati na menších městech než přímo na Václaváku = tam mi jedny dětské boty chtěli vzít na 30 dnů na posouzení (a to bylo v zimě, jiné zimní boty nemaje) a ještě paní byla hodně, hodně neochotná (boty jsem tam nenechala) - vzala jsem je na malé město a tam mi za ty samé boty hned vrátili peníze. Mohla to být náhoda, ale známá povídala to samé...
 Dita 
  • 

Re: reklamace 

(11.10.2006 21:22:26)
Tuto sobotu jsem byla reklamovat u Baťi boty, které jsme u nich koupili v březnu 2006. Měly odlepenou část podrážky a dost prodřenou podrážku. Čekala jsem, že mi řeknou, že si dcera podrážku odlepila nevhodným zouváním - samozřejmě je skopne za patou jako skoro každý. Pán si je chvíli prohlížel a pak mi v pohodě vrátil peníze. Nejhorší je, že člověk je v tu chvíli odkázaný na konkrétního vedoucího prodejny, který rozhoduje, co dál. Tak zkus v sobotu zajít do Paláce Flóra. :-)
 Iva, Viki (8/05) 
  • 

pododná zkušenost s kufrem 

(11.10.2006 10:32:41)
Ahoj,

mám podobnou nepříjemnou zkušenost s kufrem. Před plánovaným dlouhodobým odjezdem do zahraničí jsem před 3 lety zakoupila velký cestovní kufr v prodejně Galex Opava v Brně. Do té doby jsem s žádným, zde zakoupeným výrobkem neměla problémy, proto jsem i poměrně drahý kufr (za 3.000 Kč) zakoupila zde. nechtěla jsem riskovat nákupem zboží na tržišti.
Trošku mě sice odrazovalo, že výrobek pochází z Číny, ale věřila jsem, že v seriozním obchodě žádné šmejdy neprodávají.
Ale omyl.
Onen zmíněný kufr již cestou z autobusu do mého nového bydliště ztratil jednu nožičku a na zpáteční cestě do republiky druhou. K tomu se ještě ulomilo madlo a bylo hotovo.
Prodavačka jsem mě snažila odradit i od samotného podání reklamace, onen řádek v rekalmační knize (mimochodem pěkně plné) vypisovala velmi neochotně a vypadala, že nemá daleko k tomu mi vynadat. Prý, kdoví co jsem s tím kufrem dělala, a že se to muselo stt při manipulaci na letišti (kufr v životě neletěl :-) apod.
Reklamaci mi "samozřejmě" zamítli. A na ČOI mi řekli, že bych si musela na vlastní náklady nechat udělat znalecký posudek a pak se soudit, na což jsem neměla ani náladu ani peníze.
Takže ČOI si nepřidala práci a onen zmíněný obchod vesele prodává dál.

Iva
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Tak mě napadá, 

(11.10.2006 10:39:24)
že nejrozumnější bude, vždycky se tvářit ještě hůř a naštvaněji než prodavačka - určitě všechni víme o čem mluvím, občas se totiž tváří, jako by to dávaly ze svého.
 hana 
  • 

Re: Tak mě napadá, 

(11.10.2006 13:36:51)
Jani, presne jak pises musis byt protivna a nastvana jeste vic jak prodavacka, pak to jde. V loni jsem synovi koupila u Diechmana zimni boty za 600,- Kc nosil je 14 dni bylo mu 2 1/4 roku a mladsimu bylo tehdy 10 mesicu tak na prochazky jsme moc daleko nesli jestli v tom nachodil 36 hod to moc. Praskly v miste ohybu chodidla pri chuzi. Zajela jsem na prodejnu kde jsme boty koupili a pi. prodavacka mi rekla, ze mi je daji na posouzeni zda jsem je spravne pouzivala !!! Potom zacala prednaska o tom kolik mam mit bot na zimu pro dite dle jejiho nazoru alespon tri pary... ?? Tak jsem ji rekla, ze bud mi vrati penize nebo uvidi toco :-) . Zkusila jeste jednou vyslovit prede mnou to posouzeni a ve me to vrelo. Jedna jeji perla znela : Kdyz je tak hodne snehu tak nemate z detmi chodit ven ( pravdepodobne asi ty zimni boty nebyly urceny do snehu ) :-)). Tak jsem ji rekla, ze kdyz je tak moudra tak at mi zajde nakoupit, ze na ni cekam zitra v tolik a tolik to se zacala certit, ze co si to dovoluji:-) ! Mam prece muze tak proc ne on ?? Tak jsem ji rekla, ze muz je zrovna v Cine tak to by asi neslo ..
Zavolala po mem udajne dost hlasitem projevu ( alespon mamka rikala, ze jsem vrestela jak pavian ) zavolala vedouci a ono to najednou slo.
Dostala jsem zpatky penize a sla pro boty jinde .. :-).

Omlouvam, se za dlouhy prispevek..
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: Tak mě napadá, 

(12.10.2006 1:36:52)
Hani,

skvělý :o), ono to asi jinak nejde :o).
 hana 
  • 

Re: Re: Re: Tak mě napadá, 

(12.10.2006 16:06:33)
Dik :-)
Nejsem na sebe pysna, ze jsem tam asi dost jecela. Jinak to asi neslo :-).
 Dany+Eli11/02+Andrejka6/06 


reklamace 

(27.10.2006 14:43:32)
ono asi zalezi na konkretni prodejne. u bati mi nikdy hned penize nevratili, v renu taky ne, ale u deichmana ano, okamzite a jeste mi rikala ta prodavacka, pri mem udivu: preci nebudete cekat mesic, ne?
v hypernove jsem cekala mesic, ale penize vratili.
 Lucie  
  • 

stejna zkusenost 

(11.10.2006 11:14:33)
Tak tohle se mi stalo taky. V mistnim obchodnim dome jsem si koupila tenisky - po zhruba dvou mesicich se jim odlepila podrazka a na pate byla dira. Rozhodne to nebylo moji vinou - jedine, co jsem v tech botach delala, je chozeni a to snad neni nic nestandartniho! V obchode mi rekli, ze takhle zdevastovanou obuv mi vyreklamovat nemuzou. Copak je to moje vina, ze ty boty byly takovy smejd, ze se takhle hrozne zdevastovaly? Proste si myslim, ze kdyz se vam behem zarucni doby ty boty totalne rozpadnou, tak by vam meli ihned vratit penize a ne se s vama dohadovat, co jste v tech botach delala apod. Je to trapne.
 Jana 
  • 

Humanic- už nikdy! 

(11.10.2006 11:40:03)
To já si před lety koupila ryze na první pohled zimní obuv v Humanicu, stála skoro 1000,-Kč, nosila jsem je v listopadu, po měsíci mi praskla levá bota v místech, kde se bota "krčí",když si třeba dřepnete na bobek. Boty mi byly dány do reklamace, trvalo to měsíc a po měsíci mi bylo řečeno, že tato vada nelze odstranit, že jsem boty nosila do nevhodného počasí- nejsou do sněhu a že jsem se o ně špatně starala. Tudíž bohužel. Dost mě to naštvalo, takovýto výmysl, tak jsem se nedala a napsala jsem přímo stížnost na ředitelství firmy.Přišel mi sálodlouhý dopis, kde potvrzují slova prodavačů, ale přesto mi tedy vrací peníze. Takže se jen tak nedejte!Ale každopádně do Humanicu už nikdy nelezu. Další boty jsem zatím nereklamovala, nakupuji pro děti též u Bati, takže nevím, případně bych dala vědět :-)
 ajina 
  • 

Re: Humanic- už nikdy! 

(11.10.2006 12:04:59)
Zkušenosti s Baťou - na sandálkách přestal lepit suchý zip - nebyla to reklamace, ale do 2. dne opravili zdarma.
Bačkůrky - syn měl odřenou plosku nohy, tam kde je výstupek jakoby na tvarování klentby, byl příliš ostrý. Na prodejně reklamaci neuznali, že prý to tak mají všechny boty a syn má plochou nohu (má 2 roky a nohy v pořádku), a´t si to pošlu do Zlína. Tak jsem se nedala, šlo o princip a poslala s komentářem,ž e se mi to nezdá, a že je prostě ta hrana té gumy ostrá i když je přes ní látka, tak "řeže", překvapila mně rychlá odpově´d uznali to a peníze mi na prodejně vrátili..no ale přišla jsem o poštovné.
Manželovi se rozlepili sálové boty na fotbal..reklamaci neuznali,a le zdarma slepili (neměl prý boty po rozlepení by´t malém dále nosit, ale ihned sundat, takto už se to rozlepilo moc...no těžko pak jít domů bos :))
Takže celkově musím říci, že kvalitu bych za 100% neuznala, ale přístup k zákazníkovi docela dobrý a nakonec se vždy vše vyřešilo.
 lea kolinova 
  • 

Re: Humanic- už nikdy! 

(26.9.2008 15:37:14)
To jste si měla nejdřív uvědomit, že kupujete boty v humanicu a ne v armanim.
 lea kolinova 
  • 

Re: Humanic- už nikdy! 

(26.9.2008 15:37:56)
To jste si měla nejdřív uvědomit, že kupujete boty v humanicu a ne v armanim. než jste napsala tento příspěvek.
 lea kolinova 
  • 

Re: Humanic- už nikdy! 

(26.9.2008 15:38:18)
To jste si měla nejdřív uvědomit, že kupujete boty v humanicu a ne v armanim. než jste napsala tento příspěvek.
 zuzkasim 


Boty ochozené za jeden den 

(11.10.2006 13:36:14)
Je to už několik let, kdy jsem si koupila černé lakýrky, trošku na podpatku a vyrazila v nich hned druhý den do školy. Večer jsem je otírala hadýrkou, aby byly bez prachu na další den a všimla jsem si, že gumová podrážka na podpatku je úplně sešlapaná až jsem vlastně už odřela i ten lakovaný podpatek. Hned jsem letěla do obchodu, že takhle se mi boty nemohou ochodit za jediný den, prodavačka mě seřvala, že neumím chodit a že nic takového na reklamaci nevezme. S brekem jsem přišla domů, tatínek je takové vznětlivější povahy, tak že tam půjde se mnou znova. Ani on neuspěl, prodavačka byla velmi nepříjemná a neoblomná. Ale tohle je opravdu jen jedna z mála takových zkušeností.
Stalo se mi taky, že jsem nepřijala rozhodnutí zamítnuté reklamace a ihned jsem boty poslala na reklamaci znovu, a ejhle, napodruhé mi vrátili peníze. Maminka je taky takové ráznější povahy a dost často uspěje s argumentem, že to teda dá do televize.
 Kubula K. 


Humanic:-( 

(11.10.2006 14:03:52)
Čistě pro pobavení přeposílám kopii svého dopisu ČOIce ohledně reklamace v Humaniku. Ani se neozvali:-(...

Vážení přátelé,
dovolte, abych se s Vámi podělila o své nevšední zážitky při reklamaci bot zakoupených v Humaniku na Chodově.
Boty jsem zakoupila 30.10.2002, ale protože jsem si je dala pod stromeček, začala jsem je nosit až začátkem ledna. Po cca 6 týdnech se v látce na vnitřních patách objevily díry, zespoda mne začaly tlačit jakési boule (podle prodavačky "prošlápnutá stélka") a rozpáralo se šití nad patou.
Při pokusu o reklamaci mi prodavačka řekla, že díry na patách jsou způsobené mechanickým opotřebením a záruka se na ně nevztahuje. Boule mi uznala jako reklamaci a slíbila opravu a šití nad patou také opravili.
Po opravě se bohužel po několika minutách nošení boule objevily znovu a opět mi byla reklamace uznána. Po druhé opravě se boule samozřejmě objevily znovu, a tak jsem boty nesla do prodejny s tím, že chci, vzhledem ke třetímu opakování stejné vady, odstoupit od smlouvy a žádám vrácení peněz. (Myslím, že až potud to není záležitost pro Vás, uvádím celý průběh spíš kvůli kontextu.) V tu chvíli mi prodavačka řekla, že se na boty musí podívat manažerka a že na vyjádření má 30 dní. Pokud však budu mít cestu kolem, mám se zastavit po 14 dnech a zeptat se, zda už je reklamace vyřízena. (Cituji "Když půjdete kolem za 14 dní, tak se stavíte".) Když jsem se ptala, na základě čeho by to tentokrát mělo trvat tak dlouho a proč musí boty vidět manažerka, když v předchozích případech stačily pracovnice prodejny, prodavačka řekla, že "tak se to tady dělá". Poukázala jsem na to, že v Občanském zákoníku jsem nic podobného neviděla, a prodavačka řekla, že je to ve vnitřním reklamačním řádu Humaniku. Chtěla jsem jej tedy vidět a po určité době mi jej prodavačka ukázala. Zmíněná pasáž tam nebyla. Na mou poznámku, že tam nic podobného nevidím, reagovala prodavačka slovy "no já to tam dopisovat nepůjdu".
Po cca 14 dnech jsem se přišla zeptat, zda je v mé záležitosti něco nového, a k mému překvapení jsem se tentokrát dověděla, že boule jsem si způsobila sama. Na dotaz, jak jsem to mohla udělat, prodavačka postupně předložila několik možností: 1. boty jsem nadměrně nosila (bohužel mi nevysvětlila, co je nadměrně), 2. boty jsem si špatně vybrala, 3. nějak divně chodím. V každém případě mi odmítla reklamaci uznat a dokonce mi o těch 14 dní, které projednávání a oprava zabraly, ani neprodloužila záruční dobu. (Předem mě na nic podobného neupozornila, čili kdybych se řídila jejím původním pokynem a přišla až po 30 dnech, přišla bych o celý měsíc záruční doby.)
Chápu, že mi asi nepomůžete s technickou stránkou věci (tj. zda jsem si boule a díry opravdu způsobila sama), ale domnívám se, že je nepřípustné, aby reklamační řízení probíhalo podle pravidel, která se dovídám "za pochodu" a která nelze nikde dohledat.

Pokud ohledně této stížnosti dojdete k nějakému závěru, budu Vám vděčná, budete-li mne informovat.
 sandokan 


Re: Humanic:-( 

(26.11.2009 14:22:00)
Něco podobného se mi stalo zrovna včera, mám odnich dvoje boty které střídavě nosím s dalšími dvěma páry.
Byl jsem reklamovat boty, kterým se po ohlledání proč že do bot náhle teče odervala stélka. Boty humanic. hm. Reklamci mi na Národce v prodejně Humanic zamítly.
Přišla paní Vysokomenská, a řekla mi s tím že mne obvinila, že jsem to věděl a opoužíval díve že reklamaci zamítá. Boty Humanic!
Bylo to nepříjemné diskuzní forum, boty po čtyrech měsících používání na střídačku.
mají produpané podrážky, rozpadlou stélku vnitřek je odrbaný. Dozvěděl jsem se, že neumím používat boty. Životnost boty nemá dle zákona co dělat se zárukou boty, která je sice dva roky, ale podle ní, když někdo neumí používat boty, může boty úplně opotřebovat. Boty Humanic musí mít dva roky záruku ale jejich životnost není ani půl roku. Boty humanic jsou výrobky, které se nepovedou v sérii nebo modelově a když nejdou prodat , jsou najednou levné a za babku.
Boty humanic. Měl jsem na nohou jiné, kromě těch reklamovaných o značky Humanic, by nosím tak 3 měsíce jsou produpadné a zničené, paní Vysokomneská mi řekla, že to by hned uznala, ale je škoda, že nemám účet. Stélka uvnitř,kterou chtěla vidět, za každou cenu a prozákaznicky, Boty Humanic!vypadávala jak jsem botu obrátil vzhůru podrážkama.
Bohužel byla paní Vysokomenská tak vyčůraná dělnice špatného zaměstnavatele a špatných bot Humanic, a popsala mi účet který mi násilně vzala z krabice, kterou jsem zavíral a chtěl jít pryč. Nechtěl jsem se s ní prát, protože ať už je kdo vyčuraný jak chce, nejsem jako ona.
Proč jsem přeci jen jí měl asi plesknout přes tu její tlapku krysí jsem pochopil v jiné prodejně na Andělu, pan na reklamacích beze slov brav obuv zjistil, že vypadávají boky z podrážky a mlčky přiznával, že to je humus a hodlal bez problémů uznat reklamaci, pak viděl poznámku od paní Vysokomenské Boty Humanic, a s omluvou mne odkázal na to ať jdu za vedením na centrálu a ta rozhodne kde se to bude řešit, a bude to nejspíše u paní Vysokomenské. Takže kvalita Boty Humanic je zařízena. Chyběly v botech části to bylo hlavní krédo dámy, když jsem takové boty přinesl do Baťy a to nebyly ani díry v podrážce, na reklamacích zrudly a omlouvaly se, boty Humanic ne ty jsou něco lepšího, ale nejsou! Mají totiž šizenou podrážku a ta vás po zničení stélky začíná dřít nohy a zároveň trhat samotnou podrážku, která má i 1 mm do čehož nevidíte, když boty kupujete. A když chybí části, tak jsem boty jistě sváchálně dochodil před reklamací,(dochodit boty během 4 - 6 měsíců)když do bot začne téci tak by jste se asi taky koukly, co se děje, ale ono ouha, neumím chodit v botech. Zkrátka Nekupujte ty jejich zmetky, kupte si raději boty od jiných výrobců, nejlépe Švédsko, Německo a opravdu Německo,nejlépe martensky,a le to mám chodit na schůzky v Martenskách? Boty Humanic, pozbývá smyslu nejen zboží které má být pro povahu nošení, způsoby nošení boty v zákoně zatím nebyly vynalezeny, v útrobách myslících oběhů paní Vysokomenské, však jsou sloučeny se zákonem který existuje a pokud je reklamační technik natolik drzí že Vás z něčeho rovnou obviní, tak se stav vyvine takto. Vážení podíval bych se na hospodaření této prodejny, protože vedoucí se takto k zákazníkům nechová kvůli firmě, je v tom něco více posviťte si na to, jako já až budu psát v jiném plátku. A to šlo o boty za 1300, ale jde o princip!!! A ten je hlavní! ~:-D Boty humanic - vyhozené peníze!
 Karolína 
  • 

Boty z RENA? Ty už neobuji!!! 

(11.10.2006 14:25:32)
Při reklamaci bot v Renu v Karlových Varech ul. TGM, jsem se dozvěděla, že boty, ve kterých popraskala vnitřní stélka a udělaly se v ní díry toto: nemůžeme vám rekklamaci uznat, protože jste měla přijít v době, kdy vada začala vznikat a né až když už je vada plně rozvinutá.Řekla jsem jak jsem toto měla zjistit, když syn odjel na tábor v nových botech a vrátil se po 14 dnech ve zničených? Trvala jsem na reklamaci, kterou sice převzali, ale posléze zamítli. Neměla jsem už sílu se hádat, popřípadě řešit to výše, prostě už tam nechodím a boty za 800,- šly do popelnice.
 Ráchel, 3 děti 
  • 

reklamace zimních bot od Bati 

(18.10.2006 18:19:22)
Mé dceři se rozbily zimní boty, tak jsem je šla do Bati reklamovat (v půli zimy). Bylo mi řečeno, že bude reklamace vyřízená za měsíc. Ohradila jsem se s tím, v čem má zatím podle nich dcera chodit. Odpověď: "No to mi neříkejte, že má jen jedny zimní boty." To už na mě bylo moc. Dámě prodavačce jsem sdělila, že prostě na víc než jedny zimní boty na dítě nemám. Ta se "ustrnula" a řekla mi, ať si druhý den zavolám - a ejhle, boty byly ani ne za týden spravené... Takže asi se prostě vyplatí prudit :( Měsíční lhůta zvláště u dětských sezóních bot mi připadá absurdní.
 Alena Nováková 
  • 

Re: Boty z RENA? Ty už neobuji!!! 

(10.12.2008 10:53:45)
Mám úplně stejné zkušenosti. Ano i já jsem došla k názoru,že "boty z rena, ty už nenazuji".
 Evžen Hofmann 
  • 

Re: Boty z RENA? Ty už neobuji!!! 

(6.2.2010 15:14:43)
Mám zimní boty z Rena a je to jedním slovem hrůza. Staré boty, které jsem nosil několik let jsem odloži, protože do nich teklo a koupil si ty suprovky z RENA. Staré boty jsou po vyčištění stále pěkné, zatímco v těch nových asi neumím chodit. Na obou botách mám potrhanou kůži, takže si asi vybírám místa, kde jsou nějaké střepy nebo co, ale zvláštní je, že dříve jsem tak nečinil. Až teď. Vyjdu si takhe v zimě a bezprostředně mám boty celé bílé od soli, přestože jsem jě mnohonásobně více ošetřil, než ty původní. Prostě šunt made in Italy.
 DENISA 
  • 

Reklamace 

(11.10.2006 15:33:02)
Dala by se z některých výroků při reklamacích sepsat velmi humorná kniha. Např. já jsem si koupila plavky s takovou stříbrnou aplikací. Během dovolené aplikace totálně zflekatěla a plavky byly neuvěřitelně hnusné. Tak jsem je šla reklamovat a dozvěděla jsem se, že je to moje chyba, protože jsem se v nich neměla koupat v moři :-))
 Lucie, klouček 03, holčička 07 


Re: Reklamace 

(11.10.2006 15:51:34)
Ano ano, stálo by za to sepsat knihu o humorných výrocích týkajících se reklamace obuvi: přispěla bych perlou z úst vedoucího prodejny Baťa na Zličíně cca před pěti lety: při reklamaci kožených zimních kozaček za 2500 Kč se na mě bodře podíval a zahlaholil: "Á, v tom se chodilo ve sněhu, že?" Hmmm. S reklamací na prodejně jsem neuspěla, ale poslala jsem boty do Zlína s průvodním dopisem a svojí vizitkou (jsem novinářka) a peníze přišly do týdne.
 Kreli+Madlenka7 


Re: Re: Reklamace 

(11.10.2006 17:22:13)
S reklamacemi čehokoli si skoro každý užije svoje, to je fakt, ale rozhodně nesouhlasím s konečným vyzněním článku: Takže jsme se vrátili k stánkovým botám... je mi líto, ale nechápu - jsou snad kvalitnější, víc vydrží, nebo jsou lepší pro dětskou nohu? Navíc,když se rozlepí bota od stánku, tak na reklamaci můžete zapomenout rovnou. A v tom je asi ta úleva autorky...
 Indiana Jonesová 


Re: Re: Re: Reklamace 

(11.10.2006 18:36:54)
No mě taky dost zarazilo že se ještě nikdo nepozastavil nad závěrem "vrátili jsme se k botám ze stánku". Myslím že to úplně ideální není. Zvlášť pro děti. Ale každý svého štěstí (svých nohou) strůjcem, smutné je že děti to asi moc neovlivní, ale problémy (od plochých nohou až po problémy s páteří) můžou mít na celý život.
 Yve 
  • 

Re: Re: Re: Re: Reklamace 

(11.10.2006 21:03:21)
Chtěla bych reagovat, že v Testu vyšlo testování dětských botek - a ty od Bati propadly, stejně jako některé drahé značky = výsledkem v Testu bylo konstatování, že nákup dětské boty v kamenném i renomovaném obchodě není ještě zárukou kvality. Naopak některé botky z Hypernov atp. dopadly lépe. Spíše lupou hledali správné a vhodné botičky pro děti. Je to prašť jako uhoď.
 zuzkasim 


Záruka je i na věci koupené na stánku 

(11.10.2006 21:34:28)
Já nevím, jestli si to většina z nás uvědomuje, ale záruční doba platí na všechny výrobky, tudíž i na výrobky prodávané na stánku. Stačí si říct o vypsání paragonu. Paragon vydávají sice obvykle až po prosbě, že bych ho ráda, ale už i na stánku jsem věci (úspěšně) reklamovala. Naopak mám zkušenost, že trhovci nepotřebují na vyřízení oněch 30 dní, věc obvykle řeší hned.
 štěpánka 
  • 

Re: Záruka je i na věci koupené na stánku 

(11.10.2006 22:35:42)
Ono s botama u stánku je to asi tak. Tenisky stojí stovku (levné), vydrží tak měsíc až dva, pak je vyhodím a koupím nové. Dítě má častěji nové boty. Když si prohlížím některé boty v kamenných "značkových" obchodech, Baťou počínaje a nevím čím konče, mají tak asi stejnou kvalitu, jako ty od číňanů a stojí 10x tolik. Moje děti mají nohu 37 a 38 (tedy"dámské číslo") Zkusili jste někdy u Bati chtít klučičí botu v tomto čísle. Byla jsem na Václaváku (je to asi rok) a neměli ani jeden typ!!!! V tomto čísle opravdu měli jenom dámské a dívčí boty. Když jsem se ptala, kde bych požadované číslo našla, honily mě sice ochotné, ale neinformované prodavačky z patra do patra. Když jsem asi potřetí naštvaně prohlížela výchozí stanoviště - dětská obuv (do36), tak mi jedna ještě milejší prodavačka řekla, že mám prostě smůlu a žejsem jediná, kdo tam takhle naštvaně běhá, že ona už si stěžovala u svých nadřízených, že sortiment nenní dostačující a bylo to k ničemu (boty model předtím, měli normálně i mezi 36-40 i klučičí). Teď jsem se tam byla ze zvědavosti kouknout letos. Pár modelů v těšchto velikostech tam bylo. Kvalitka jak u číňanů, ceny přes 1000 kč. Při jedné reklamaci v minulosti mi na počkání vrátili peníze, při druhé na jiné boty o rok později mi naznačili, že moje děti mají divné nohy, když se jiz za 2 měsíce boty v podstatě rozpadly. Zajímalo by mě kde kupujete boty, já už jsem teda bezradná a končím (dětem je 10) u těch číňanů, protože jinde prostě nepochodím.
 Líza 


Re: Re: Záruka je i na věci koupené na stánku 

(12.10.2006 6:03:00)
Nechápu, proč se tu všichni zaklínají Baťou, jako by to bylo synonymum pro kvalitní boty, to tak vůbec není.
Pro mne jsou kvalitní dětské boty, které mají atest - takže třeba essi, fare, některé DPK (tam je blbé, že podrážka, která je velmi měkká - což je správně - se o to rychlejc ochodí, asi je měkká až moc...). Teď, co mám děti větší, kupuju i jiné značky, většinou ve zdravotnických potřebách zaměřených na obuv.
Rozhodování mezi Baťou, stánkem, a hypernovou - to je fakt na mašli.
MMCH od jedné zcela absurdní zkušenosti s reklamací prošlapaných bot velikosti 23 (dvouleté dítě) za měsíc používání (nešlo o okopání ani prodření, prostě se prošlapaly podrážky skrz), kdy mi prodavačka řekla, že jsme boty nějak špatně používali, a potom je vyspravili tím, že na každou přilepili podrážku jiné barvy... u Bati nenakupuju, pokud není zbytí.
 Indiana Jonesová 


Re: Re: Re: Záruka je i na věci koupené na stánku 

(12.10.2006 9:14:00)
Lízo, jo přesně, já jsem nemyslela přestat kupovat boty na stánku a začít u Bati. Měla jsme na mysli kvalitní (nejlépe atestované) dětské boty. Fare, Essi (ty sice atest nemají ale kvalitní jsou) nebo tak něco.

Někdo tady psal že podle testů neprošly ani některé renomované značky. Jasně (třeba adidas dětský atest nemá) ale kvalitní dětská bota se poznat dá (ne na první pohled ale při prozkoumání jo) a ty z hypermakretů to rozhodně nejsou.
 Zuzana 
  • 

Baťa už boty dávno nevyrábí!!! 

(11.10.2006 18:28:34)
Chtěla bych Vás jen informovat, že už dávno není pravda, že Baťa je český výrobce kvalitní obuvi, neboť boty vůbec nevyrábí! Je to jen značka řetězce prodejen, které nakupují obuv od svých dodavatelů (čínských?)
 Jana 
  • 

Odpověd ředitelství Humanicu na mou reklamaci, viz.výše 

(11.10.2006 20:29:00)
Vážená paní..
reaguji na Váš dopis,který se týká reklamace obuvi uplatněné v prodejně Humanic v Praze.
Na vysvětlenou uvádím:
-ke každému páru obuvi je přikládán letáček s návodem na užívání i ošetřování.I Vy jste ho obdržela připnutý ke kupnímu dokladu, který ještě dnes nese zjevné známky po sponce (TO JSEM SI PŔIPNULA UCTENKU K ZÁRUĆNIMU LISTU, A INFO LETÁČEK JSEM OPRAVDU NEDOSTALA).
stejné znění tohoto návodu je vyvěšeno na prodejně v blízkosti pokladny, přesně tak jak to ukládá zákon na ochranu spotřebitele. Vše ostatní je dobrá vůle firmy.
-každá obuv má na podšívce samolepící etiketu /v každé botě/, které nese označení, z jakého materiálu je svršek.
-vysvětlení těchto značek je rovněž vyvěšeno na prodejně.
-co se týká obsahu přikládaného letáčku: (ZAŚKRTLI MI NA TOM LETÁĆKU BODY, KTERÝMI JSEM SE PRÝ NEŔÍDILA A TUDIŹ JSEM SI VADU ZPŮSOBILA SAMA)Tento zpracoval Institut pro testování a certifikaci ve Zlíně. Plně odpovídá Občanskému zákoníku a velmi dobře vystihuje základní požadavky kladené na obuv. I toto je věc běžná a mimo jiné nutná při prodeji jakýchkoliv výrobků spotřebního charakteru. Paní, že šaty z atlasu nosíte pouze na plesy, plavky v létě k vodě, teplé kozačky pouze v zimě, je pro Vás samozřejmé.Skutečnost, že altasová obuv je pouze do interiéru, značková sportovní obuv na určitý sport, ale designem sportovní obuv-celá plastová, pouze na příležitostné obutí, nikdy ne ke sportu, je pro Vás nepřijatelné.Každý výrobek má svoje určení a toto je nutné respektovat. Je-li přiložen návod, řídit se jím.I formu všeobecných informací je nutné brát na vědomí.Zda kupující vývěsku na prodejně přečte či ne, je na jeho rozhodnutí a nelze svalovat vinu na druhé. Věřím, že toto je dostatečné vysvětlení nejen pro Vás. ČOI si velmi pečlivě hlídá, zda je dodržován zákon na ochranu spotřebitele. Společnost Humanic má zájem zákazníkovi nejen vyhovět při výběru zboží, ale i podat všechny informace, které potřebuje a které jsou nutné. Ze strany prodejny nebyl porušen žádný předpis, reklamační řízení probíhalo plně v souladu s občanským zákoníkem. Vážená paní, Váš dopis obsahuje Vaše velmi jednostranné odsouzení všeho, co prodejna má k dispozici. Jak vidno, skutečnost je víc než odlišná.Věřím, že Vaše důvěra v dobré služby společnosti opět posílí. Dostavte se laskavě do prodejny Humanic, kde vám bude po předložení tohoto dopisu vrácena kupní cena obuvi. Vaši obuv vč.originál kupního dokladu zasílám přímo prodejně.
 Katka 
  • 

Re: Odpověd ředitelství Humanicu na mou reklamaci, viz.výše 

(11.10.2006 22:15:30)
Paní Jano, a chodit v botách můžeme? Nebo si je kupujeme na koukání. I když se řídíme pokyny v letácích, boty řádně ošetřujeme a přesto se po měsíci (a bohužel i dříve) rozpadnou, nemůže to být v žádném případě naše chyba. To jsou jen argumenty prodavačů, aby nemuseli nic vyřizovat nebo dokonce vracet peníze (ne ze svého). Např. argument, že zimní boty se nesmí nosit ve sněhu je přece tak hloupý, že snad ani není možné, že toto někdo vypustí z úst.........
 Lenka 
  • 

posudek od zkušebny 

(11.10.2006 21:59:49)
Já jsem dvakrát kontaktovala Akreditovanou zkušebnu obuvy ve Zlíně,moc ochotná paní boty posoudila a poslala na dobírku zpět.V případě že je vina na Vaší straně, posudek nevyrobí, zaplatí se jen poštovné.Jinak to stálo myslím 800Kč, ale znovu jsem reklamovala v obchodě, včetně posudku a musí uhradit vše, i cenu posudku.Pohrozila jsem soudem, a v obou případech mi vrátili peníze za boty i za posudek :-) Nebát se.
 bejbina 


Re: posudek od zkušebny 

(11.10.2006 22:22:29)
Nemohla by jsi tu uvést adresu? Zrovna mám zamítnutou reklamaci na botky od fa DPK, u kterých prakticky zmizela podrážka po 14 denním nošení. A soudní znalec je moc drahý.
 Lenka 
  • 

Re: Re: posudek od zkušebny 

(12.10.2006 8:44:49)
Je to už přes dva roky,ale snad to funguje. Jo a posudek tehdy stál 630 Kč. Ing. Miloslava Štachová, vedoucí zkušebny kožedělných materiálů, TOMA a.s. ,třída T.Bati 1566, Otrokovice 76582. Nejdřív jsem jí vždy zavolala - 577 663 404.
 bejbina 


Re: Re: Re: posudek od zkušebny 

(12.10.2006 22:02:05)
Děkuji za informaci.
 Petra M. + K. 
  • 

Re: Re: posudek od zkušebny 

(17.10.2006 20:00:32)
Nemůžeš mi prosím napsat o jaký typ botiček jde? Mám totiž podobnou zkušenost. :-(
 bejbina 


Re: Re: Re: posudek od zkušebny 

(18.10.2006 15:52:40)
Můžu, jedná se o firmu DPK. Jsou to už druhé boty od nich. Ale ty první vydržely aspoň 2 měsíce a jelikož se malá v té době teprve učila chodit, myslela jsem, že je to její chyba. Ptala jsem se už tady a
a tady
U Tebe se jedná o jakou firmu? Na internetu jsem našla ještě problém s botami Essi, ale už nevím kde to bylo.

 Tanja 
  • 

Re: posudek od zkušebny 

(16.10.2006 21:28:38)
Mám podobnou zkušenost. Reklamovala jsem botasky u kterých jako by někdo uřízl svršek od podrážky. Paní vedoucí malého obchodu mi řekla, že se v botech chodilo (s čímž nelze než souhlasit) a reklamaci mi nepřijme. Na můj hlasitý protest polohlasem dodala, že pokud mi to někde opraví, tak mi tu opravu zaplatí. Na argument, že to není jak opravit, nevěděla co říct.
Chtěla jsem od opravny napsat, že obuv je neopravitelná, což mi potvrdili a doporučili poslat obuv k výrobci. To jsem udělala, vrátily se mi s dopisem, že jsem v právu a prodejna je povinna mi reklamaci uznat. Boty s dopisem jsem do prodejny nesla úmyslně v největší špičce. A paní vedoucí jsem si vychutnala. Rudá vzteky mi vrátila peníze.
Takže happy end... Nebo ne?
 Věra 
  • 

nesmíte se nechat ... 

(11.10.2006 22:08:43)
Já vím, vždycky to nejde a srážka s blbcem je hrozná...
Asi mi to nebudete věřit, ale já jsem byla ve většině případů při reklamaci úspěšná. A to se přiznám, že jsem někdy zkontrolovala boty krátce před uplynutím té kdysi jen půlroční záruční doby a když jsem našla problém, šla jsem to vrátit - ve většině případů úspěšně a bylo na nové botky... Velkým učitelem mi byla moje maminka, té patří můj velký dík....Za totality jsme dokonce dvakrát úspěšně vyreklamovaly moje (tehdy dětské) lyže - odchlípla se skluznice nebo odpadly kousky hrany. Pamatuju si na jediný nepovedený případ - to se se mnou prodavačka odmítla bavit s tím, že reklamace smí brát jen vedoucí. Prostě mě ignorovala a nebyla s ní řeč, to by snad muselo dojít na fyzické násilí. Musela jsem tam jít druhý den znovu, to už tam byla vedoucí a vzala to - s kecama, ale vzala. Téměř vždy jsem musela na vyřízení reklamace čekat, ale poslední den, kdy to muselo být podle zákona vyřízeno, jsem stála u pokladny a chtěla buď peníze nebo opravené zboží (chi chi a že to mockrát nestihli poslat zpátky ...) - prodavačky se mohly vzteknout, ale prostě když neměli moje zboží, lhůta vypršela a peníze dát musely. Doporučuji - nastudujte si zákon na ochranu spotřebitele. Mockrát už se stalo, že jsme na sebe s prodavačkou ječely (tedy já se snažila neječet, protože mám vyzkoušené, že čím já jsem klidnější, tím vzteklejší je protivník a přestává se kontrolovat, ale i já jsem "jen" člověk a ženská k tomu :)) Když jsem jako kolovrátek opakovala, na co mám právo a co oni jsou povinni udělat... nakonec to zabralo. Dnes už např. vím, že v obchodě vždy musí být někdo, kdo přijme reklamaci, není možné říct "přijďtě zítra", teď tu nikdo není. Kdysi jsem pomáhala známé při reklamaci videa - bylo koupené v Čechách, ale nebylo přizpůsobené na "český zvuk", ač tak bylo tak bylo označené - vyslechli jsme si všechno - od toho, že reklamace bere jen vedoucí a ten tu není, že stačí šikovný kutil a ten "integráč" nám tam někdo přidělá, že tohle není vada, že si musíme vzít něco jiného... Prostě to byla neodstranitelná vada a basta - a v té chvíli mám JÁ právo NA VÝBĚR - buď peníze nebo něco jiného. Pan vedoucí to chápal po svém a chtěl volit za mě, chvíli jsme si citovali odstavce v mnou doneseném výtisku zákona o ochraně spotřebitele, pak s těmi papíry mlátil o stůl a nakonec peníze vrátil. Užitečné je např. i to, že když se stejná vada objeví potřetí, považuje se za vadu neodstranitelnou a postupuje se podle ... viz výše. Kupuji časopis D-test - rádce spotřebitele. Kromě řady užitečných informací z testování všech možných výrobků, se tam dozvíte, na co si dát pozor při nákupu toho či onoho a jak se bránit nepoctivým obchodníkům. Braňte se, když budeme jak tupé ovce, budou nám prodavači za chvíli s... na hlavu. A to si přece nenecháme líbit. K těm dětským botičkám - je mi líto, jak to paní uzavřela - kvůli těm dětem... Mám štěstí, že u nás je obchod "speciálka s dětskou obuví", kde oběma našim dětem kupuji kvalitní české boty a jsme moc spokojeni. Měli jsme tam jednu reklamaci, kdy se v botaskách cca po měsíci udělaly na bocích dírky - prodavačka to ochotně přijala, odeslala na posouzení a po 14 dnech nám sama zavolala, ať si přijdeme pro peníze. Naopak u Bati jsem měla spor s prodavačkou, když jsem chtěla kožené botičky a ona mi tvrdila, že z kůže se boty pro malé děti nevyrábí, protože by to bylo drahé - tak jsme jí ukázala botky, které měl syn (tehdy dvouletý) na noze - tvrdila mi, že to je přece koženka - nelenila jsem, syna jsem zula a botičku strčila paní přímo pod nos - otráveně uznala, že tedy jo, tahle kožená je... U Bati jsme pro děti ještě nikdy nic nekoupili a podle toho, co jsem tam nedávno viděla, to nehrozí ani do budoucna. Vlastně jednou jo - zimní boty - dovezli jsme je domů, já strčila do jedné botičky ruku a zjistila jsem, že tam je ve špičce vystouplý šev, pěkně tvrdý a že by to syna tlačilo - jenže malé děti prý nemají v nožičkách takový cit a nic neřeknou (na to se má dávat pozor, aby nechodily v malých botičkách a nedeformovaly si nohy). Jeli jsme zpátky k Baťovi a chtěli jsme výměnu za jiný pár, bez téhle vady - v naší velikosti už ale jiný nebyl, tak nám hned vrátili penize (naštěstí bez problémů).
 Věra 
  • 

Re: nesmíte se nechat ... 

(11.10.2006 22:17:15)
A ještě něco - pokud bude reklamace uynána, musí Vám uhradit veškeré náklady spojené s reklamací, ať už jde o poplatek za telefonní hovor či poštovné, ev. vyhotovení odborného posudku. Mamka jednou reklamovala boty koupené ve vzdáleném městě, po telefonické domluvě to tam poslala jako balíček poštou a nakonec jí proplatili i to zmiňované poštovné.
A na reklamačním protokolu musí být vyznačeno datum přijetí - pokud se problém vyřeší opravou a Vy pak zboží převezmete zpět, prodlužuje se záruční doba o dobu, kdy běžela reklamace.
 Ajka, syn 4roky, 26tt 
  • 

Deichman a Hevris 

(12.10.2006 8:57:48)
Ahojky holky..
nedá mi to se nepřidat.. jsme sice ze Žďáru, ale protože tu bývá malý výběr kupujeme boty v brně vždy na výletě. Loni jsme koupili chlapovi v brně v Olympii u Deichmana zimní boty. Celou zimu v nich odchodil a na konci zimi mu popraskaly z venku, byla to umělá kůže, impregnování jsme dodržovali.. i péči, nesušili na topení.. prostě dle návodu.. schodou okolností měl cca měsíc staré sportovní boty od Havrisu (Hevrisu -nevím přesně jak se píše) z Vaňkovky v brně.. kde se mu propadla pata.. má s tím dost problém, je dost vysoký a těžký, takže u spousty botasek k propadení dojde.. nicméně u značkové sportovní obuvi.. a za jeden měsíc.. přitom v ní ani nesportoval, jen běhal, mi to přišlo dost drsný.. a tak jsme si udělali výlet do brna, a oboje boty z reklamovali. V havrisu boty okamžitě přijali a že si máme tak za 14 dní zavolat... že to bude výměnou... u deichmana vzali boty k posouzení...
po měsíci jsme si udělali do brna výlet znovu.. a musím říct, že u deichmana i přesto, že při převzetí reklamace nechtěli nic jasně říct vrátili bez okolků peníze.. v havrisu peníze nevrátili, dali nám jen doklad a my museli vybrat boty náhradní u nich.. ale i tak jsme byli spokojeni.

Včera jsme byli zase v brně a já koupila synovi zimní botky Deitex, tak jsem zvědavá, jaké budou, ale rovnou jsem je koupila u Deichmana.. je pravda, že jsem dětské boty ještě nereklamovali, kupujeme Essi a problémy nebyly.. ale myslím, že 30denní reklamační lhůta u dětí je opravdu hrůza, hlavně když to jsou botky sezonní...

Teď půjdu tady u nás reklamovat svoje zimní boty od loňska.. také umělá kůže na konci zimi mi začly praskat zvenku i při impregnaci... tak jsem zvědavá.. ale kolegyně si to chválila.. že tady reklamace jsou v pohodě.. no tak uvidím... držte mi palce
 Alice, syn 4 roky, 26.ttpupík 
  • 

Re: Deichman a Hevris - oprava 

(12.10.2006 8:59:16)
ne běhal.. jen chodil.. a to spíš jen přešel do auta, dojel do práce a z auta přešel do práce.. takže opravdu minimálně..
 Eva 
  • 

Reklamace 

(12.10.2006 10:56:25)
Dobrý den,
já jsem byla nedávno u Bati reklamovat boty, které prasky v podrážce, a byla jsem úspěšná. Vrátili mi peníze. Před tím jsem se informovala na tel. lince na http://www.spotrebitele.info/index.shtml jak se mohu bránit. Tam Vám poradí, na co máte či nemáte nárok. Pokud se něco s nějakým výrobkem stane do půl roku od koupě, tak se, podle zákona, jedná o vadu výrobní a vy se můžete sami rozhodnout, zda chcete vrátit peníze. Pak už je to složitější, zda jde o vadu odstranitelnou či nikoli...... Ale je to na dlouhé psaní, lepší je si s konkrétním případem zavolat na jejich linku. Vždy mi dobře poradili. Jen prodavačka občas háže obličeje, když se bráníte podle zákona, který jí ocitujete... Ale nemá jinou možnost, než Vám vyhovět. Tak reklamacím zdar.
 Martina 
  • 

Reklamace u Bati - jak jsem vzala spravedlnost do svých rukou :-) 

(12.10.2006 14:53:22)
Já mám taky příšernou zkušenost s reklamací u Bati. Reklamovala jsem synovy (tehdy 5let) boty za 1000 Kč, která měl asi 10x na sobě, když se rozešil jazyk a molitan lezl na všechny strany. Reklamaci zamítli, a to i když jsem je nechala poslat na posouzení do Zlína. Prý je to způsobeno používáním... Divný je, že jiné boty taky používáme, ale jazyk drží, že.... Nenabídli ani opravu. Boty vypadaly jako nové, takže jsem toho využila, obula do nich syna a napochodovala s ním do krámu. Vyzkoušela jsem mu tam několik párů různých bot včetně totožných s reklamovanými a vadnou botu vyměnila za novou (elektronický čip byl naštěstí na té druhé). Pak jsem boty uklidila a vypochodovala i s přezutým klukem....
Možná je to sprostý, ale pro mně to bylo jediné řešení, abych si nepřipadala jako blbec. U Bati od té doby nenakupuji a nebudu na tom nic měnit.
Ještě ke kvalitě obuvi od Bati - musí se hledat a ve vyšších cenových relacích jsou obvykle boty splňující požadavky na dětskou obuv (ale co vydrží je věcí náhody). Ale boty okolo 500 jsou podle mě srovnatelné s těmi od stánku - umělohmotné, s neohebnou podrážkou a nekvalitní.
Ještě podotýkám, že jsem u Bati nakupovala dětské boty celkem dlouho, od té doby co mi syn vyrostl z DPK a byla jsem spokojená. Ale po téhle zkušenosti s reklamací už u nich nic nekoupím.
 Zuzana, matka 8lete dcery 
  • 

Re: Deichman a Hevris 

(6.10.2007 9:10:12)
To je to s tim pravopisem opravdu tak spatny....?
 alžbjeta 
  • 

dobrá zkušenost 

(12.10.2006 12:00:14)
já osobně mám s reklamací u bati dobré zkušenosti. dvakrát jsem tam reklamovala boty a vždy mi ochotně vrátili peníze. a ani jsem se nemusela tvářit ani trochu naštvaně. ( a to ta jedna reklamace byla spíš neoprávněná - boty se mi rozlepily na horkém topení)
a myslim, že u bati můžete reklamaci nárokovat na kterékoli prodejně, takže když nepochodíte, stačí zkusit jinou pobočku..
 Marcela,tři syni -15,10,1 
  • 

Já nakupuji boty v Hypernově 

(12.10.2006 12:06:09)
Já kupuju boty v Hypernově, když je reklamuju jsou mi vždy vráceny po měsíci peníze a koupímm zase boty nové a někdy i větší, když dítěti vyroste noha.Možná nejsou tak kvalitní, ale kluci roztrhají boty stejně levné jako drahé - značkové.
 bejbina 


Postup při reklamaci  

(12.10.2006 13:26:14)
Pokusím se sem vložit odkaz na postup při reklamaci. Kdo si to přečte, zjistí, že nic není jednoduché. Pokud nechcete zamítnutí řešit soudní cestou, máte smůlu. A když Vám majitel obchodu, či prodávající odmítne reklamaci přijmout, nemusí Vám ani dát písemné vyjádření, proč ji zamítl. Může, ale nemusí. Na to jsem pohořela u jedné velice dobře informované majitelky obuvi. Nic mi nedala, když jsem jí řekla, že jí boty se žádostí pošlu poštou tak mi řekla, že to nepřijme, na dopis neodpoví. Nakonec díky tomu, že bydlím na malém městě, boty vzala, dala pod pult, ale žádný reklamační protokol nevypsala a řekla, že nevypíše. Měla jsem se s ní prát? To mi přišlo jako jediná možnost. Dva měsíce jsem boty neviděla, počítala jsem, že je už neuvidím vůbec. Tvrdila mi, že jsem jejich stálá zákaznice ( v té době jsem opravdu byla ), tak to předala soudnímu znalci na posouzení. Ten prý uznal, že to není má chyba ( na trekingových nadkotníkových botech za 2000,- Kč jsem si po týdnu měla odlepit podrážku na patě sama, tím, že je zouvám zavázané nohu o nohu - to dělám u tenisek, ale u vysokých bot si myslím, že to nejde). Žádný posudek jsem neviděla, boty jsem dostala laicky zalepené, myslím že to paní lepila sama. Na žádost mi napsala na cár papíru, že to bylo reklamováno, podpis. Razítko asi nemá. Stejně když to nechci honit po soudech je to fuk. Ani výrobce nevím. Při koupi jsem si je brala hned na nohu, tak jsem si nebrala krabici. I tohle se může stát a ne ve velkém obchodním domě, ale dokonce na malém městě, kde jste stálé zákaznice.
reklamace

 Gábi, 2 děti 


Nákup obuvi na trhu?! 

(12.10.2006 18:43:18)
Nějak tomu nerozumím ... Copak někdo normální může nakupovat boty na tržišti a ještě dětem!? Nevím, ale nakupuji boty posledních cca 8 let z 90% u Bati pro čtyřčlennou rodinu, což může být tak 15-20 párů ročně. Cca jednou za rok nějakou obuv reklamuji a vždy naprosto bez problémů - buď vracejí peníze nebo zajistí bleskovou opravu (tj. do týdne). Pokud se personál prodejny choval takto, bylo přímo v rozporu s interními předpisy firmy Baťa - proto byla na místě stížnost vyšší organizační úrovni.
 Margaret 


Re: Nákup obuvi na trhu?! 

(12.10.2006 21:23:22)
Gábi, tak máš prostě štěstí.....Každý ho nemá, ani já ne, proto už nejsem zákazníkem firmy Baťa. Je pravda, že jejich boty mají z velké části stejný původ jako ty z vietnamského tržiště, stačí se jen pořádně podívat. Ty dražší jsou na tom lépe, nakoupila jsem tam hodně bot, měla jsem jen jedinou reklamaci, ale tak jsem si naběhla, že jsem s nimi skončila. Koupila jsem teď synovi zimní boty Bama, vypadají kvalitně a pohodlně, uvidíme co ukáže praxe :-)
 Fionay 


Re: Nákup obuvi na trhu?! 

(19.9.2009 10:46:02)
Dobrý den,pokud jste zakoupila obuv Bama,jsou to velice kvalitní boty.Sama pracuji jako vedoucí v prodejně a reklamace vyřizuji.Na tyto botky jsou reklamace v minimální míře,tak doufám,že budete spokojená s výběrem botek.Pokud můžu poradit lidem,zákazník má právo se do reklamačního řádu vyjádřit,jak si přeje vyřídit reklamaci.Zda chce zrušit kupní smlouvu,výměnu zboží,opravu,slevu atd.Dokonce by se vás na to měl zeptat personál prodejny,který reklamaci příjmá od zákazníka.Pokud to tak neudělá a přijde ČOI jsou za to vysoké pokuty..Takže nenechte se otrávit a všem pěkný den~x~
 Marie,3děti 
  • 

Re:Baťa 

(13.10.2006 6:47:38)
Opravdu si neumím představit,že bych své děti a vlastně i sebe,obouvala na tržišti.Vždyť je tolik obchodů s kvalitní obuví.V období slev jsou i ceny příznivé.Boty reklamuji minimálně a pokud k tomu dojde,nikdy jsem neměla problém s vyřízením reklamace.Je myslím také důležité zvolit obuv podle podmínek.Většinou v sandálích nezmoknu často a na dětské hřiště jim neobuji lakové střevíčky jen proto,že by z nich za pár týdnů vyrostly,tak "ať se boty využijí,pak je vyreklamuji a budu mít na nové"...
 štěpánka 
  • 

Re: Re:Baťa 

(15.10.2006 16:41:30)
Kde jsou ty prodejny s kvalitní obuví? Nenašla jsem je ani pro sebe, ani pro své děti. Boty buď vypadají jako z tržiště a stojí několikrát tolik, nebo je jejich cena (pro moji peněženku) nehorázná. Nemohu si dovolit vypláznout několikrát za rok 2000 za nové boty pro děti. Jediné boty, které mě opravu nezklamaly ani jednou, jsou české Prestige (stojí kolem 1000 kč, dle velikosti). Vlastně už ani nevím, jestli jsou jěště české, když firma, která je vyráběla už neexistuje, teď je vyrábí Moleda - nevím, zda česká, ale ty vydrží snad všechno a nerozpadlé je vyhazujem, když dětem nevyroste noha, i po 2 letech, dospělým vydrží až 10 let. A to při častém nošení na sport, turistiku, apod. Ale jakékoliv jiné boty sehnat, to je horor. Mám slítané všechny možné prodejny (v Praze, jak to dělají v menších městech, to nechápu vůbec) a vždy je to vysilující.
 Věra 
  • 

Re: Re: Re: - dobré prodejny jsou ! 

(17.10.2006 22:48:14)
Nevím, jestli mi uznáte Kladno jako malé město, ale my tu máme dětskou speciálku, do které se sjíždějí lidé z daleka (i z Prahy). Na dvě děti tam nakupuji od narození - resp. od jejich jednoho roku (dříve to nebzlo třeba) a jsem maximálně spokojená - výběrem, kvalitou i cenami.Ale i příjemným personálem, který mi zatím vždycky dobře poradil. Jinde pro děti nenakupujeme a občas si tam něco koupím i já - mají do velikosti 40.
 -Rachel- 


FAKT FUNGUJE I S OMLUVOU 

(13.10.2006 0:35:10)
Přikládám text, který jsem poslala společně se zamítnutou reklamací a botami přímo na Baťu do Zlína. Omluvili se, všechno zaplatili, včetně poštovného.

Obuv byla z posouzení vrácena s následujícím textem:
Obuv je značně využita. Poškození je způsobeno v důsledku opotřebení, nejedná se o vadu. Příčinou je časté propocení obuvi a následná separace vnitřního vybavení (podšívek).
Rád bych se k tomuto vysvětlení vyjádřil.

Obuv je značně využita
– Velmi rád bych viděl tabulku parametrů „využitosti“ nebo „opotřebenosti“ obuvi, podle které se toto kriterium měří nebo certifikaci odborníka v oboru posuzování míry opotřebenosti obuvi, který toto stanoví.

Poškození je způsobeno v důsledku opotřebení, nejedná se o vadu.
– Jak je možné, že se bota, jsa v záruční lhůtě, opotřebí běžným nošením, při kterém byly dodržovány všechny Vámi doporučené úkony (např. pravidelné vysoušení před dalším použitím, ošetřování značkovou obuvní kosmetikou zakoupenou ve Vašem obchodním domě, střídání více párů obuvi, napínání na napínáky atd.)? Podle přiloženého návodu k použití obuvi byla dodržena všechna pravidla, která doporučujete a tím se životnost a záruční lhůta časově rovnají. Bota znehodnocena běžným použitím je objektivně vadná.

Příčinou je časté propocení obuvi a následná separace vnitřního vybavení (podšívek).
– Ano, komu se taky v uzavřené obuvi nepropotí noha a to i za použití peodorantů a podobné kosmetiky jak na nohy tak do bot samotných? Při běžném nikoliv však každodenním použití při Vámi doporučené údržbě (vysoušení před dalším použitím) se přece nic podobného stát nemá a od toho je zde zákonem stanovená záruční lhůta, která stanoví předpokládanou životnost (tedy i opotřebenost) obuvi v časovém hledisku a ne pouhým odhadem a domněnkami (o častosti používání) pracovníka reklamačního oddělení.

Rozhořčilo mě také to, že se při posouzení reklamace nikdo nevyjádřil k roztržení usně v místě spojení (švu) s podrážkou. To je jasná skrytá vada materiálu, vždyť useň na nevadném místě nadále drží. V místě vady však povolila.

Ze zákona (o ochraně spotřebitele) má Vaše společnost povinnost umožnit zákazníkovi v platné záruční lhůtě z důvodu výskytu neodstranitelné vady a navíc většího počtu vad zboží odstoupit od smlouvy, tedy vrátit mu peníze za vyreklamovanou obuv a za náklady na reklamaci vynaloženými, tedy poštovné.

Požaduji výše uvedené vrácení peněz za obuv i poštovné.

Velmi Vám děkuji za kladné vyřízení reklamace
S přáním pěkného dne
 petru 


Re: FAKT FUNGUJE I S OMLUVOU 

(13.10.2006 8:16:43)
asi jsem nečetla pořádně. Ale, Rachel, prosím Tě jak to dopadlo?

I uBati se dá někdy nakoupit, ale záleží na lidech, jas se k tomu postaví. Já byla včera u Deichmana a pro dceru jsem mohla koupit boty bratru za sedm set a na sobě neměly kousek kůže, jen tupou Princeznu. Tak už nevím, kam jít. Asi do té Hypernovy.
 Lucka 
  • 

Reklamace barvicích bot 

(13.10.2006 12:55:28)
Koupila jsem si u Humanicu černé mokasíny, které mi hned při prvním nošení nejen zabarvili silonkové ponožky do černa, ale také nohy. Přes veškeré mytí a drhnutí mi na nohou barva vydržela tři dny. Nechala jsem to tak a nosila jiné boty týden. Reklamovat jsem šla po třech nošeních a cca 14dnech. Paní prodavačka se značně ošívala, prý se mi musí potit příliš noha, mám si koupit sprej proti barvení a nosit černé ponožky. Nakonec to k reklamaci přijala a po týdnu jsem se přišla zeptat a boty mi byly vráceny, prý by to mělo být v pořádku a barvení bot není předmětem reklamace. Vzala jsem si tedy tyto boty až po týdnu na nohu a zjistila opětovné barvení a navíc rozlepení špice bot. Šla jsem opět reklamovat. Opět neochota vzít k reklamaci"ještěže byly rozlepený" jinak by mi to prodavačka nevzala. Teď jen čekám na vyjádření-do popisu vad, ke stavu obuvi, kterou jsem měla na sobě tak 5x mi napsala částěčně propocené stélky-že boty nemají ve vnitř barvu díky barvení je druhá věc. Jsem zvědavá, zda bude nakonec barvení odstraněno a nebo až příjdu po třetí mi budou vráceny peníze.
 Hupina 


Dobrá zkušenost 

(13.10.2006 19:59:00)
Ráda bych se podělila o svou zkušenost.Často nakupuji obuv u Deichmana.Mám dvě holky,náročného manžela a rozmazlené nožky.Musím se přiznat,že jsem reklamovala u nich 2x.Zimní boty.Nikdy po mě nechtěla prodavačka vědět jak se mi to stalo,pouze napsala vadu a boty poslala k reklamaci.Do týdne jsem měla reklamaci vyřízenou poprvé obuv spravili a po druhé penízky bez problému vrátili.Jo a vůbec neřešili,že je (zimní boty)reklamuju v srpnu.Od té doby jinde boty nekupuji,protože nejsem jediná kdo mi tuto zkušenost potvrdil.Tak své nervy tužte a zkuste příště nákup jinde.S pozdravem Hupina
 Veronika Bartošová 
  • 

Baťa 

(14.10.2006 19:43:47)
O reklamacích mi raději ani nemluvte, minulý rok v zimě jsem si zakoupila u Bati kozačky na zimu, ale po týdnu se mi rozešili na vrchu a tak jsem si je vydala reklamovat. Prodavačka je ochotně přijala a řekla mi, že si mám za tři neděle přijít. Jenže kozačky tam ještě nebyly. Takhle jsem se chodila ptát 3 měsíce! A pak mi slavnostně vrátili peníze za kozačky v dubnu!Úžasný - odchodit zimu bez kozaček.....
 Jituleee 


Máte někdo zkušenost s reklamací podloženou soudním znalcem? 

(26.10.2009 22:53:19)
Zdravím,
mám spíš dotaz než názor.
Po neůspěšné reklamaci sportovních bot v LIFESTYLE SPORTU (tenisky nošené 3 měsíce, cena 1300Kč, prasklé podrážky na obou botách ve stejném místě, duvod zamítnutí reklamace mechanické poškození...asi jsem si boty sama rozřezala nožem~:-D)mi bylo prodavačkou doporučeno nechat si vystavit znalecký posudek a odvolat se proti reklamaci. Ovšem posudek prý stojí 2000-3000Kč a i když mi znalec dá za pravdu, tak ani v tom případě prodejce nemá povinnost mi reklamaci uznat a další možnost je soudní řízení. Mám strach se pouštět do tahanic s LIFESTYLE SPORTEM. Velice by mi pomohlo, kdyby měl někdo pozitivní zkušenost s reklamací podlouženou znaleckým posudkem. Předem děkuji za odpověď
 Markéta 
  • 

RENO 

(14.10.2006 19:57:55)
Na jaře jsem svému malému fotbalistovi koupila kožené kopačky ( hraje okresní přebor t.j. vše se odehrává na travnatém hřišti ) . Během července jsem zjistila , že jedna bota je odlepená od podešve a druhá prodřená. Zajela jsem do Rena , kde jsem požádala o reklamaci . Ta proběhla a po 16 dnech mi volali , ať si přijedu pro opravenou obuv. zarazilo mě, jak mohli opravit prodřenou obuv , ale budiž. Na místě jsem zjistila , že oprava proběhla jen na jedné botě,paní prodavačka se tvářila , jako že je vše v pohodě . Když jsem jí upozornila , že prodřená bota je neopravená , řekla , že to není její problém , že zato neseme mi odpovědnost . Nedala jsem se , opáčila jsem , že to fakt není náš problém , ale firmy ve které prodává obuv.Paní prodavačka velice neochotně vypsala druhou reklamaci a za 14 dní jsem si volala již sama , abych vyslechla to co jsem očekávala při první reklamaci. Vracíme Vám peníze. Člověk se nesmí dát. Byla jsem ochotná to hnát až na ČOI- ku , ale naštěstí jsem nemusela. na jaře jsem slíbila svému fotbalistovi nové kopačky.Tentokráte půjdu do značkové sportovní prodejny. Tak uvidíme na jaře.
 Damila 


Já se fakt divím 

(14.10.2006 20:02:19)
Markéto,
to mě zajímá, taky mám doma fotbalisty, hned dva.
Když koupím kopačka značkové, mám opravdu jistotu, že kvalita bude 100%-ní?
Jestli místo 600 Kč za kopačky dvěma klukům každému zaplatím přes dva tisíce, tak to bych se HODNĚ naštvala, kdyby to nebylo O.K.!
 Druhá Markéta 
  • 

Re: RENO 

(14.10.2006 21:21:03)
No, Markét, naštěstí to dobře dopadlo. Ale po přečtení předchozích příspěvků mám dojem, že "hnaním na ČOI-ku" bys toho moc nepořešila, resp. nepořešila bys nic :-(
Tak držím palce při nákupu a hlavně používání nových kopaček :-)
 Hanka 
  • 

"DIVNÉ NOHY" 

(15.10.2006 10:16:25)
Jak tak koukám, tak má asi 1/2 národa "divné nohy" Přítel mojí mamky se s tímto pojmem setkal taky. Jemže mamka se nedala, takže podali stížnost na vyřízení reklamace s tím, že jsou schopni doložit lékařské potvrzení, že jeno nohy nemají žádnou deformaci a nejsou ani jinak divné.
Nejraději kupujeme boty v Makru. Není tam moc velký výběr, ale nejsou problémy s reklamacema. Takže když objevíme hezké boty v Makru, jdeme do nich - buď si je koupíme (vydrží) nebo půjčíme (reklamujeme a vždy po 30-ti dnech vracejí peníze). Tam se fakt nebojím koupit boty, nikdy jsme neměli jediný problém. Nemají tam sice dětské, ale děti nemáme, takže to zatím neřešíme.
 Martina, Davídek 8m 
  • 

Boty 

(15.10.2006 13:00:01)
nakupuji boty zásadně jen u Bati nebo Deichmann, nikdy jsem neměla problém s reklamací, naopak, vždycky mi ji vyřídili rychle a bez problémů. Opravili nebo vrátili peníze.
Ano, stalo se mi, že na mě prodavačka u Bati (nějaká "stará sturktura") chrlila, že jakto, že jdu s reklamací až teď, atd. strašně rychle drmolila (ale to já umím taky), jako by se mě snažila odradit od reklamace. Nakonec mě dorazila tím, že mají záruku 1-6 měsíců povinnou a pak 7-24 jakousi nějakou, co jsem nepochopila. Tak jsem ji zarazila, že co to plantá, protože záruka je 24 měsíců - 2 roky. A kde přišla na takové zvláštní dělení. Ona že to je napsané v záručním listě, a jak to, že jsem si ho nepřečetla. Chtěla jsem, ať mi ho teda ukáže (byl v rámci paragonu, který už jsem jí dala), to ona, že jsem si to měla číst doma, blablabla....
To už jsem se neudržela, houkla na ni, ať mi okamžitě dá ten záručák, lekla se a dala mi ho, pročetla jsem si ho a samozřejmě, jediná poznámka byla "Záruka na zboží je 24 měsíců". Tak jsem se ptala, ať mi ukáže to jejich dělení, ona začala koktat, že takhle je prý školí, tak jsem jí řekla, ať mě nedojímá, protože já zákon o reklamacích znám. Vypsala mi reklamaci a strašně povídala, že mi to určitě uznají, že je to jasné, prostě najednou úplně otočila. A za 3 dny mi volala, ať si příjdu pro peníze, že je to vyřešené. Jo, nalomil se mi podpatek, prasklo takové to perko.
Člověk se nesmí nechat, musí znát svá práva, prodavačka vám MUSÍ vzít reklamaci, nenechat se odradit, že reklamace přijímá jenom vedoucí a ta tam není. Blbost. Reklamační lhůta je ze zákona 30 dní, pak to musí být vyřízené, pokud nejste spokojeni s vyjádřením, můžete se rovnou odvolat a reklamaci nepřijmout. Pokud věc opraví a znovu se zkazí, může se to celé opakovat max. 3x, potom máte právo odstoupit od kupní smlouvy - čili vrácení peněz.
Nedejte se odradit, nabíděnte i možnost soudního sporu, ale s tím, že se zeptáte, zda-li někdy slyšeli o právní ochraně D.A.S. - což je jakési pojištění, kde oni za vás půjdou do právního sporu, i když se jedná o boty za tisícovku. A prodavači to ví, a funguje to, je to takové kouzelné slovíčko, které řeší neřešitelné reklamace.
 Lenka Veselá  
  • 

reklamace zn.bot 

(16.10.2006 8:48:12)
Syn(18)si koupil minulý rok v listopadu botasky za 2250,-v Esccapu v Pardubicích.Letos začátkem května je už musel reklamovat,protože mu praskla bota v místech kde je kůže zadělaná do podrážky.Boty nebyly jinak poškozené ani okopané,přesto reklamace nebyla uznána protože vada prý vznikla častým používáním.Musím podotknout že nás nikdo neupozornil na to,že takhle drahé boty jsou pouze na výstavu a ne na denní nošení.
 maw 
  • 

Re: reklamace zn.bot 

(3.12.2006 23:51:09)
Zdravím,
jsou to smutné zkušenosti ke kterým Vám mohu poradit jen jedinou věc ze zkušenosti kolegy.Sjednejte si pojištění právní ochrany u DAS,která tyto problémy vyřeší za Vás.Ono stačí těm nepříjemným prodejcům jen naznačit,že na ně pošlete právníka z DASky a hned se s k Vám ve většině případů chovají jinak.Mému známému nechtěli v Makru vyměnit prasklé kanc.křeslo a jak pohrozil touto službou tak to okamžitě šlo.Zajímavé.Není to nijkak drahé a máte k dispozici nonstop právníka.Sám si to chci sjednat také když to vidím jak nás všude jen chtějí obrat.Přeji už jen ty lepší zkušenosti.m
 Iva, 2 děti 
  • 

Světlé lodičky 

(16.10.2006 14:11:30)
Před pár lety jsem si na rodinnou oslavu koupila světlé lodičky s černým širším podpatkem. Měla jsem je na noze asi 2 hodiny a když jsem je zouvala všimla jsem si, že na nich jsou na vnitřní straně černé "čáry", které nešly ničím omýt. Domnívám se, že tyto vznikly tím, že černý podpatek barví, něco jako když jsou šmouhy na světlé podlaze od černých podrážek. Šla jsem boty reklamovat a po měsíci se dozvěděla, že to není konstrukční vada a tím pádem se reklamace zamítá. Tak mám doma botky, které nemohu nosit, protože v nich vypadám jako čuně. Pokud by někdo měl nápad, čím šmouhy odstranit, budu vděčná. Guma na gumování nezabírá a benzín jen malounko, ale to se bojím, že zničím botu.
 Iva, 2 děti 
  • 

Světlé lodičky 

(16.10.2006 14:11:36)
Před pár lety jsem si na rodinnou oslavu koupila světlé lodičky s černým širším podpatkem. Měla jsem je na noze asi 2 hodiny a když jsem je zouvala všimla jsem si, že na nich jsou na vnitřní straně černé "čáry", které nešly ničím omýt. Domnívám se, že tyto vznikly tím, že černý podpatek barví, něco jako když jsou šmouhy na světlé podlaze od černých podrážek. Šla jsem boty reklamovat a po měsíci se dozvěděla, že to není konstrukční vada a tím pádem se reklamace zamítá. Tak mám doma botky, které nemohu nosit, protože v nich vypadám jako čuně. Pokud by někdo měl nápad, čím šmouhy odstranit, budu vděčná. Guma na gumování nezabírá a benzín jen malounko, ale to se bojím, že zničím botu.
 Barbora 
  • 

boty z DAPI 

(18.10.2006 9:16:19)
Také já mám šatnou zkušenost s reklamací bot. Zakoupila jsem si boty v Hradci Králové v obuvi DAPI (mají obchod i v Rychnově nad Kněžnou). Boty stály okolo 1.200,- Kč, což si myslím, že není zase až tak málo. Boty jsem zakoupila někdy na podzim, takže jsem je nosila asi 2 měsíce a pak jsem začala nosit zimní. Na jaře jsem je znovu obula a ejhle, vnitřek bot se začal rozpadat. Tak jsem je tam hned odnesla na reklamaci a paní mi po mesíci s úsměvem oznámila, že asi špatně chodím a je to mojí nohou. Takže další rada: Nové boty nenosit, nechat si je ve vitrině v obyváku a koukat se na ně, jaké hezké boty jsme se zase jednou koupili.
 Blanka 
  • 

Re: boty z DAPI 

(1.9.2009 22:23:12)
Koupila jsem si boty v Hradci Králové v prodejně DAPI umístěné v hypermarketu Tesco. Boty jsem nosila asi rok, s tím, že jsem přes zimu nosila kozačky. Na jaře jsem zjistila, že se mi udělala díra v materiálu na předním díle boty pod jazykem. Tato část obuvi nebyla nijak namáhaná, ani se neohýbala, takže z mého pohledu to byla vada materiálu. Dala jsem boty na reklamaci, paní v prodejně byla velmi ochotná a uznala můj nárok na vrácení peněz, s tím, že musela boty poslat na reklamaci na podnik a já jsem nepředpokládala žádné problémy. Během 3 týdnů jsem obdržela sms, že je moje reklamace vyřízená. Když paní vyndala boty z krabice opravené myslela jsem si, že si ze mě dělá srandu, protože dotyčný díl byl vyměněný, ale jiný materiál, jiná barva a navíc byl na pohled užší než na druhé botě - vše bylo na první pohled jiné. Odmítla jsem v takovém stavu boty převzít a vše jsem popsala na druhý reklamační list. Během 2 dnů mi volala paní z firmy DAPI - nepředstavila se a tvrdila mi, že je jednatelka společnosti a po velice nepříjemném rozhovoru mi sdělila, že boty pošle soudnímu znalci na posouzení. Souhlasila jsem a pomalu se rozloučila s penězi i botami. Ale nerada se vzdávám bez boje, tak jsem na číslo mobilu zavolala zpět, paní se opět nepředstavila a byla opět velmi nepříjemná, ale já se nedala a pohrozila jí kontrolou ČOI a živnostenského úřadu. Během 2 dnů mi přišla sms, že je moje reklamace vyřízená. Jela jsem do prodejny, zvědavá jak vše dopadne. Paní prodavačka mi nabídla úplně nové boty a nebo vrácení peněz. Neodpustila jsem si komentář na jednání jednatelky společnosti po telefonu. Paní, která v prodejně doplňovala zboží, se představila jako jednatelka společnosti a sdělila mi, že tyto problémy dělá paní na reklamačním oddělení a že dokáže být velice nepříjemná. Nakonec jsme si velmi dobře popovídaly, reklamace byla vyřízena k mé spokojenosti, a proto všem doporučuji, aby se při vyřizování reklamace bot nedali a obrátili se přímo na jednatele společnosti - vše o firmán lze najít na internetu.
 Monika 
  • 

Už nikdy 

(7.11.2006 12:49:26)
Boty u Bati?Už nikdy!!!Vždycky jsem si kupovala boty na tržišti za pár korun, když se rozbily, vyhodila jsem je a nikdy jsem neřešila těch pár korun. Jedny boty z tržiště mi vydržely dokonce tři roky.V létě jsem si koupila k narozeninám kožené lodičky za 1999,-Kč na noze jsem je měla jen 2x a šla jsem je reklamovat, protože se začaly párat ve švech, upadávala přezka, ale nejhorší bylo, že strašně barvily, z hnědých silonek jsem měla rázem černé a o nohách ani nemluvím, což o to, ale ta barva byla tak silná, že jsem ji z noh nemohla sundat, jediné co na to zabralo, byla pemza a solvena a můžu vám říct, že to není nic příjemného, zkuste si pemzou drhnout prsty kolem nehtů. V obchodě jsem vysvětlila jaký mám problém, prodavačka mi začala vykládat, že boty můžou podle nějakých parametrů do určité míry barvit. Potom šla udělat nějaký test a když se vrátila tak mi dala za pravdu, že to barví ještě víc, než je nejvyšší možná hranice. Okamžitě mi dala na výběr ať si vyberu jiné zboží nebo že mi vrátí peníze. Vybrala jsem si jiné zboží ve stejné hodnotě, ale lodičky už nebyly tak hezké jako ty první. Odešla jsem skoro spokojená, a po měsíci co mám boty doma, a měla jsem je na nohách asi tak 3x, tam můžu jít znova. Boty od Bati už nejsou to co bývaly, jak na to vzpomíná i moje babička, která na Baťovky nedala dopustit, ale teď už změnila názor.Značka BAŤA už neodpovídá kvalitě ani ceně, a proto už si boty u BATI nikdy nekoupím. A hlavně budu od této prodejny odrazovat všechny kamarády, aby nebyli zklamáni tak jako já.
 Lenka 
  • 

Naco reklamovat 

(13.3.2007 23:19:10)
Nevim proc resite naky reklamace bot znam jeden obchod kde sou boty tak levny ze i kdyz se vam za pul roku rozpadnou tak vam vubec nevadi.Od te doby uz boty nereklamuju nema to cenu.
A kupodivu mi zatim vsechny drezej to co platite u bati za jedny tak ja jich koupim tak 5 .
Jesi chcete vedet kde tak Ve Velimi u Kolina
 margaritah 


Deichmann - dobra zkusenost 

(8.3.2008 15:31:23)
Po roce uzivani se mi prodrela pata uvnitr pohodlnych bot zakoupenych v Deichmannu,tak jsem je dala k reklamaci.Bylo mi sdeleno,at si zkusim zavolat uz za 10 dni,ze to delaji rychle.Volam a dovidam se,ze si mohu prijet pro jiz vyrizenou reklamaci.Prijela jsem,prodavacka se mnou jeste vyrizovala nejake papiry a ja mezitim jen tak z nudy kouknu do tech bot a zdesene rikam:"Ale vzdyt nejsou opravene!" Prodavacka na to:"No, vzdyt vam taky vratim penize!" Dost me to prekvapilo,ty boty byly snad nejpohodlnejsi,co jsem kdy mela,chtela jsem je opravene zpatky.ALe pry to nejde opravit,ze by se tim zmensily uvnitr.Penize mi vydali bez problemu a smutne jsem tem uzasnym botkam zamavala.Posledni dobou porad neco reklamuji-kocarky,bundy,boty-no a ne vzdy to probiha tak hladce.Skoda,ze ani kvalitni znackove veci nejsou zarukou,ze neco vydrzi, takze mrham casem na neustale shaneni vseho mozneho,co jsem prave vyreklamovala.
 RENATA + SYN 11 LET 


Re: Deichmann - dobra zkusenost 

(8.3.2008 20:52:49)
mě také po deseti dnech - za rok nošené boty, kterým se propadl podpatek , v tomto obchodě raději vrátili peníze, než aby boty opravili...ale zase lepší, než se s nimi hádat...také byly velice pohodlné...
 -Rachel- 


My jsme vyhráli takto  

(9.3.2008 10:01:32)
Vkládám dopis, na základě kterého nám vrátili u Bati peníze i přes to, že nám po měsíci na prodejně reklamaci neuznali. Poslali jsme botky do Zlína s tímto dopisem. Vrátili peníze, poštovné a ještě se omluvili.

Rád bych se vyjádřil k zamítnutí reklamace pánské celoroční vycházkové lepené obuvi zakoupené 25.11.2004 v obchodním domě Baťa na České ulici v Brně a reklamované 3.3.2005 tamtéž.

Obuv byla z posouzení vrácena s následujícím textem:

Obuv je značně využita. Poškození je způsobeno v důsledku opotřebení, nejedná se o vadu. Příčinou je časté propocení obuvi a následná separace vnitřního vybavení (podšívek).

Rád bych se k tomuto vysvětlení vyjádřil.

Obuv je značně využita

– Velmi rád bych viděl tabulku parametrů „využitosti“ nebo „opotřebenosti“ obuvi, podle které se toto kriterium měří nebo certifikaci odborníka v oboru posuzování míry opotřebenosti obuvi, který toto stanoví.

Poškození je způsobeno v důsledku opotřebení, nejedná se o vadu.

– Jak je možné, že se bota, jsa v záruční lhůtě, opotřebí běžným nošením, při kterém byly dodržovány všechny Vámi doporučené úkony (např. pravidelné vysoušení před dalším použitím, ošetřování značkovou obuvní kosmetikou zakoupenou ve Vašem obchodním domě, střídání více párů obuvi, napínání na napínáky atd.)? Podle přiloženého návodu k použití obuvi byla dodržena všechna pravidla, která doporučujete a tím se životnost a záruční lhůta časově rovnají. Bota znehodnocena běžným použitím je objektivně vadná.

Příčinou je časté propocení obuvi a následná separace vnitřního vybavení (podšívek).

– Ano, komu se taky v uzavřené obuvi nepropotí noha a to i za použití peodorantů a podobné kosmetiky jak na nohy tak do bot samotných? Při běžném nikoliv však každodenním použití při Vámi doporučené údržbě (vysoušení před dalším použitím) se přece nic podobného stát nemá a od toho je zde zákonem stanovená záruční lhůta, která stanoví předpokládanou životnost (tedy i opotřebenost) obuvi v časovém hledisku a ne pouhým odhadem a domněnkami (o častosti používání) pracovníka reklamačního oddělení.

Rozhořčilo mě také to, že se při posouzení reklamace nikdo nevyjádřil k roztržení usně v místě spojení (švu) s podrážkou. To je jasná skrytá vada materiálu, vždyť useň na nevadném místě nadále drží. V místě vady však povolila.

Ze zákona (o ochraně spotřebitele) má Vaše společnost povinnost umožnit zákazníkovi v platné záruční lhůtě z důvodu výskytu neodstranitelné vady a navíc většího počtu vad zboží odstoupit od smlouvy, tedy vrátit mu peníze za vyreklamovanou obuv a za náklady na reklamaci vynaloženými, tedy poštovné.

Požaduji výše uvedené vrácení peněz za obuv i poštovné.
 Pavla, Mája 08/04, Viky 09/07 


Podobná zkušenost s Baťou v Kolíně 

(9.3.2008 13:59:40)
Tak to já mám taky podobnou zkušenost od Bati. Nejste náhodou z Kolína?

Loni na podzim (2007) koupila tříleté dceři u Bati tenisky. Takové barevné s kytičkami, možná jste je tam viděli. Měli jsme je měsíc (JEN MĚSÍC), z něhož je mohla tak 14 dní opravdu nosit. Pak jsem se podívala dospodu bot a na špičce je odlepená a sešlapaná guma.

Šla jsem je reklamovat a paní vedoucí mi řekla, že si to moje dcera udělala sama. Prý se jedná o módní obuv (takže po ní nemůžu chtít, aby byla na náročné nošení) a tu gumu si prý ukopla. Nechápu, jak se dítěti, které chodí v botech jen po městě, může po 14 dnech používání něco takového stát. TO jsou ty boty snad špatně udělané, ne? Copak můžou být dětské boty jen na měsíc či 14 dnů? Kdyby alespoň půl rok vydržely, vždyť dcerka je stejně déle nebude nosit, vyroste jí noha.

Zkusím tu zkušebnu. Díky za to.
 Lucie 35 


kiltek-dobrá skušenost 

(29.4.2009 7:40:35)
Manželovi jsem koupila ve slevě botasky této značky,moc je nenosil ale kompletně praskla podrážka.Jeli jsme boty reklamovat,milá paní nám boty vzala do reklamace a že mám za 14 dní zavolat.Jaké bylo moje překvapení když jsem si pro boty jela bohužel opravit nešli a protože je již neměli vrátili nám peníze.Kdyby se takhle chovali všude to by bylo krásně.
 Jituleee 


Máte někdo zkušenosti s reklamací podloženou znaleckým posudkem??? 

(26.10.2009 22:56:23)
Zdravím,
mám spíš dotaz než názor.
Po neúspěšné reklamaci sportovních bot v LIFESTYLE SPORTU (tenisky nošené 3 měsíce, cena 1300Kč, prasklé podrážky na obou botách ve stejném místě, důvod zamítnutí reklamace - mechanické poškození...asi jsem si boty sama rozřezala nožem~:-D)mi bylo prodavačkou doporučeno nechat si vystavit znalecký posudek a odvolat se proti reklamaci. Ovšem posudek prý stojí 2000-3000Kč a i když mi znalec dá za pravdu, tak ani v tom případě prodejce nemá povinnost mi reklamaci uznat a další možnost je soudní řízení. Mám strach se pouštět do tahanic s LIFESTYLE SPORTEM. Velice by mi pomohlo, kdyby měl někdo pozitivní zkušenost s reklamací podloženou znaleckým posudkem. Předem děkuji za odpověď

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.