2.1.2006 16:08:12 Vali + 4/2003 + 4/2006
Re: jedy
souhlasím s tím, co píšeš o nízkotučných mléčných výrobcích a margarínu. A neboj, taveňáky jez klidně dál.
Oficiálně se do tavených sýrů mají dávat jen vzhledově nepovedené sýry, někdy máslo + tavící soli + příchutě (záleží na poctivosti sýrárny, jestli neořeže plesnivé sýry a nestrčí je do tavícího stroje). Jenže takový tavený sýr je drahý a lidi by ho nekoupili, tak se dnes běžně místo části sýrů přidává sušené mléko, pro mne, alergika na KM prostě pohroma, najít sýr bez mléka je umění.
Jako tavící soli se používají například difosforečnany (E 450) polyfosforečnany (E 452), nebo citronan sodný (E 332), to jsem našla na Apetittu. O všech látkách můžu říct, že se mohou v těle v nějaké formě vyskytovat, ty polyfosforečnany se rozpadnou na fosforečnany, v coca-cole jí je hafo. Citronan sodný je sodná sůl kyseliny citronové, té se také nemusí nikdo bát.
Odpovědět