29.12.2005 13:36:32 Eva K
Re: Snídej sám, obědvej s přítelem ....
Myslím, že chleba našich babiček nebyl jen z pšeničné mouky, byl více žitný a mouka nebyla tak bílá a pročištěná jako dnes. A nebyl narvaný konzervanty, ani přibarvovaný. Jinak na chlebu s máslem nevidím nic špatného, pokud je pšenično žitný, nebo dokonce se semínky. Já sama kvůli snídaní vstávám dříve, ale jsem skřivánek, takže mě to zase takové úsilí nestojí. Ono bez snídaně mám zkažené dopoledne, takže prostě musím:-)
Konzervanty jsou bohužel součástí téměř všech potravin, pořídila jsem si jeden seznam a byla jsem velmi překvapená, že mimo uzenin a konzerv odpadly také další potraviny. V něčem tu chuť přímo cítíš.
Myslím, že nic se nemá hrotit. Takovéhle články předpokládají, že to stejně málokdo bude dodržovat úplně, proto působí vyhroceným dojmem, aby dosáhli aspoň částečného úspěchu:-). Tedy podle mého názoru.
Hodně lidí dává přednost snadné stravě, máslu, co jde hned roztírat, jogurtu, co se nezkazí, konzervě, co vydrží dva roky ve špajzce. Vždyť přeci v telce říkali, že je tam méně tuku..
Eva
Odpovědět