28.12.2005 22:13:09 Marek
Koblihy apod.
Dobrou chuť!
Zajímalo by mě, jak můžou potraviny bohaté na tuky a sacharidy zasytit jen nakrátko? Neměly by být právě ony schopny pokrýt potřebu energie?
Rostlinné tuky k namazání se mi nezdají být vhodným doporučením kvůli technologii výroby.Používají se při ní těžké kovy jako katalyzátory, odstraní se při ní nenasycené mastné kyseliny a ty jsou pak do mazadla uměle přidány. Je to pak v postatě syntetický produkt.
Chtěl bych upozornit na fakt, že nutné zachovávat vyvážený poměr v příjmu sacharidů a tuků, poněvadž při větším podílu sachridů dochází k většímu ohrožení cév. Z tohoto hlediska se mi nízkotučné produkty jeví jako výstřelek nutriční módy. A navíc většinou chuťově zaostávají za normálními potravinami.
Odpovědět