25.11.2015 12:47:03 *Owls*
Re: Rizoto a bramboračka
Vím, že mnoho druhů rizot a mnoho druhů bramboraček, ale koukám, že tady se objevily druhy, které jsem nikdy v životě nejedla, ani o nich neslyšela. Např. je pro mě absolutně nepochopitelné lečo v rizotu, jakákoli paprika v rizotu, bramboračka bez jíšky... Vážně čumím
Já nejsem kuchař, takže můj recept je prostě můj a postup taky. Dělám to tak, jak mi to vyhovuje. Usmažím cibulku, na to hodím maso jaké mě zrovna napadne (hovězí, věpřové, mořské plody...) a dusím. DO toho hodím kukuřici nebo třeba klíčky. Okořením solí a pepřem. Jiné koření nedávám. Dusím do chvíle, kdy už je na dne jen tak 2cm husté šťávy. Rýži vařím zvlášť. Nějak se neumím donutit dělat to dohromady. Mě to prostě pocitově vadí, ale když to někde jím, tak mi to nevadí vůbec
Jsem divná. Nakonec vše smíchám a vmíchám trošku parmezánu a posypu parmezánem. K rizotu máme rádi červenou řepu či okurky.
Bramboračka: osmahnu cibulku a najemno nakrájenou zeleninu (celer, petržel, mrkev, někdy i kousek kedlubny) a houby. Zaliju vývarem a když je vše měkké, zahustím jíškou, upraženou na másle. Do polévky prolisuji stroužek česneku a dám majoránku. Sůl a pepř je samozřejmostí podle chuti. Brambory vařím ve slupce na páře, po zchladnutí je oloupu, nakrájím a hodím do polévky. Vím, že by se taky měly vařit v polévce, ale když mě ty "parní" brambory chutnají lépe. Vařím je takhle do každé polévky. Prostě můj postup, no
Odpovědět