Re: Rizoto a bramboračka
rizoto - zesklovatím na másle cibulku nebo šalotku, nasypu rýži na rizoto, osmahnu do průhledna, podliju bílým vínem, míchám do vsáknutí, ještě jednou bílé víno, pak podliju vývarem, míchám opět do vsáknutí a tak dál, dokud není uvařené. správně má být konzistence taková, aby za vařečkou zůstala cestička, my máme raději lehce tekutější, krémové
když chci v rizotu maso, osmahnu ho zvlášť a pak přimíchám před koncem vaření, stejně jako zeleninu (tu teda nesmažím zvlášť, jen podle druhu záleží na tom, jak brzo ji přidat). a v čase dýní nakonec vmíchám dýňové pyré...
na bramboračku recept jako takový nemám, dělám ji pokaždé trochu jinak, jen tam musí být houby, brambory, česnek, majoránka, nějaká ta zelenina, občas maso... děti mají nejraději z tlačenky
nezdá se to, ale plátek dobré tlačenky dokáže divy (přestože jako takovou by ji nikdy nepozřely
)
jo a jíšku nedávám, nemám to ráda, vlastně ji nedávám skoro nikdy nikam...
Odpovědět