25.11.2015 11:00:44 holka anonymka
Re: Rizoto a bramboračka
já nejsem kuchařka a mám své originální postupy - nevařím tak, jak "se má".
"zakalenou" bramboračku uvařím tak, že uvařím trošku jíšky, přidám brambory a vodu a pak zeleninu, houby apod. Prostě začnu jíškou
Rizoto dělám taky specifické a nám chutná - do většího hrnce dám trochu oleje, nechám zesklovatět 1x velkou cibuli, přisypu trochu koření sladká paprika (může se přisypat i trošičku chilli), naleju tam celou zavařovací sklenici leča (zavařuji si doma), přidám 1/3 litru rýže a 2x tolik vody (tzn. 2/3 litru) a dusím (pomalé vaření pod pokličkou). Určitě to chce po chvilkách míchat, má to snahu se odspodu přichytávat. Pak tam přidám malé kousíčky masa, které mám po ruce - vetšinou zbytky kuřecího, krůtího, králičího. Kdysi dávno jsme to dělávali s vepřovým masem ve vlastní šťávě, které se prodávalo (a pořád prodává) v konzervě. Při podávání "rizoto" posypu nastrouhaným eidamem, k dispozici je kečup a hoooodně červené řepy, mňam..
Odpovědět