25.11.2015 12:25:08 margotka78 alias shit-roller
Re: Rizoto a bramboračka
Tak rizoto, které mě naučil můj švagr vyučený kuchař ( a vaří výborně):
počítáme tedy s tím, že se využije zbytkové maso ( např. obíračka z kuřete, na kousky nakrájené grilované nebo pečené plátky)ale může být i syrové, jen se nám to bude déle dělat..
Na mírné vrstvě rozpáleného oleje osmahneme nakrájené maso, přidám na kousíčky nakrájenou mrkev, kukuřici, zasypeme sladkou paprikou,osolíme, zmírním plamen na 2 a podleju horkou vodou nebo vývarem.Nechám v té šťávě podusit mrkev a kukuřici doměkka.
Mezitím si uvařím 2 pytlíky rýže zvlášť.
Voda se mezitím odpaří a zůstane šťáva asi na 1 cm. Do toho pak nasypu uvařenou rýži a ona nasákne zbytky toho vývaru z masa a mrkve.
Nakonec posypu sýrem a bazalkou.
Bramboračku neumím.
Odpovědět