Suroviny: | 4 větší citróny - ne chemicky ošetřené • 3 polévkové lžíce krupicového cukruna krém navíc 2 vejce • 200g cukru • 200g másla |
---|---|
Postup: | Zapneme troubu na 180°C. Ze dvou citrónů nastrouháme na jemno kůru, vymačkáme z nich šťávu a vše smícháme s cukrem. Směs by měla chutnat sladko-kysele. Pokud vám připadá hodně kyselá, přidejte ještě trochu cukru.Směs vložíme do trouby a pečeme. Během pečení musí být zakrytá, aby nezhnědla. Pečeme cca 40 minut a to za občasného míchání. Směs částečně zhoustne. Ještě horkou ji nalijeme do skleničky, kterou uzavřeme. Tento gel má mít konzistenci želé a je vhodný k ochucování krémů. Hotový gel uchováváme v lednici.Vejce + cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny!!! Po prochladnutí na teplotu lidského těla přidáme kousky másla a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, je krém hotov. Přimícháme citronový gel a plníme řezy nebo cukroví. |
Vložil: |
|
Datum: | 20.11.2018 15:56:12 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.