19.3.2014 21:58:16 Dari79
Re: Ryby - jíte je a připravujete je jak?
My jíme ryby dost, ale vcelku nudně - kvůli dítěti se vyhýbáme kostem, tj. spíš filety a lososa...
Lososa míváme tak 1x14 dnů, obvykle jen na přírodno pečený v troubě - tj. sůl, koření, podlít vodou, upéct - to se podle mě nepřejí, k tomu brambory nebo bramborovou kaši.
Častěji míváme filé z mořské ryby - ať už makrela, treska, pangasius, žralok... - buď klasicky smažený nebo zas pečený v troubě. To min. 1x týdně určitě.
Občasně míváme sladkovodní rybu (třeba 1x3 měsíce), minulý týden jsme měli naprosto vynikajícího pečenýho kapra, co chytil známý - vůbec žádná příchuť blátíčka, nic, akorát ty kosti jsou protivný, pstruha si dám spíš v restauraci.
Jinak tuňáka v plechovce přidávám třeba na těstoviny - těstoviny, hrášek, tuňák - prohřát jen na pánvi nebo trochu zapéct v troubě.
Jo, je to lehký jídlo, takže opravdu na dlouho nezasytí. Ale já to považuju za rychlo oběd, dítěti to chutná atd. Dneska jsme třeba dali k obědu hranolky pečené v troubě a filé, páč jsem měla na přípravu asi 15 minut, to je fofr. Na stejný plech jsem nasypala z mražáku hranolky a dala vedle pár plátků filé (osolené, koření), všechno jsem zakápla oliv. olejem, za 15 minut to bylo upečené a bylo to výborné! Není co řešit.
JO, taky na grilu - máme takový ten gril "na doma", tam se dá strčit jakákoli ryba a je to výborné - i toho lososa jsme už na grilu dělali...
Odpovědět