Re: Ryby - jíte je a připravujete je jak?
Má to "ale" v riziku snadného předávkování, takže hlavně osoby s poruchou štítnice musej dávat bacha. Třeba wakame max. 2 cm kousek na osobu a i to může být moc pro dítě či člověka s nemocnou štítkou.
Bezpečnější je třeba slanorožec, ten má jodu míň.
Ani třeba nori není tak divoká. Ale prostě s řasami opatrněji než s rybami.
Já taky řasy občas používám, ale právě kvůli štítce dosti rezervovaně, jsem si vědoma rizika. Dávám zatím stále přednost rybám.
Tuňáka je mi líto, ale neříkám, že občas neodolám, jelikož mi moc chutná. Ale držím se hodně zpátky a snažím se přeorientovat na makrelu a sledě, ti mají výživové hodnoty s tuňákem srovnatelné /koneckonců, makrela je i stejná čeleď)
Odpovědět