| Anadar | 27930 |
|
|
19.12.2025 4:51:12
A ještě jedna zkušenost. Na výletě v Německu jsem si koupila jemný cukr na pečení a to je cukr mletý jemněji než krupice,ale ne moučkový, který hrudkuje. Na cukroví je úplně úžasný.
|
| Anadar | 27930 |
|
|
19.12.2025 4:44:48
Rose,cukr na nejjemnější prášek umele mlýnek na kávu,zrovna včera jsem si v něm mlela domácí vanilkový cukr.
|
| Katka. | 13699 |
|
|
18.12.2025 15:07:39
Mletý cukr je cukr moučka.
U nás na jižní Moravě se tomu tak říká a u rodiny v Praze taky. Já tento termín používám ve svých kuchařkách. Nenapadlo mě, že by tomu někdo nemohl rozumět 😲🙈🤷 |
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
18.12.2025 13:38:24
Zdravím všechny v předvánočním čase
![]() Sháním recept na kynuté těsto na plněné placky. Jedná se o pružné těsto, které se naplní zeleninovou směsí a pak se pomocí oleje vytahuje na velmi tenkou placku. Peče se na ploténce nebo suché pánvi. Nevíte někdo jak se jmenuje? Nemůžu to najít, protože nevím co zadat do vyhledávače. Ale zdatné pekařky jistě budou hned vědět ![]() Děkuji. |
| Stará husa | 154854 |
|
18.12.2025 13:38:12
Za mého raného dětství to bylo na tom sáčku i napsáno - mletý cukr. Moučka byla až později.
|
| Stáňa * | 7932 |
|
|
18.12.2025 12:50:31
Cukr taky melu, takže za mě to je cukr moučka.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
18.12.2025 11:30:01
krupicový je v pohodě, jen někdy trochu změní konzistenci výsledného cukroví, ale ne nutně k horšímu (a jsem přesvědčená, že 8 z 10 lidí by nepoznalo rozdíl)
někdy se úplně nerozpustí a pak může zlobit při vykrajování... horší je právě krystal, ten se nerozpustí a pak zůstává i v upečeném cukroví znát (a to už pozná těch 8 z 10 )obecně mám pocit, že hlavní rozdíl je znát při zpracovávání těsta, moučkový jak se lépe rozpouští, tak i víc saje... |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
18.12.2025 11:20:47
A co by se stalo, kdyby se do cukroví dal krupicový cukr? Zkoušel to někdo?
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
18.12.2025 10:40:20
huso, taky jsem mlela
já teda v sekáčku, takže "sekaný cukr" ale pak jsem to dělala i cíleně a sekala jsem si cukr s vanilkovým luskem na obalování vanilkových rohlíčků bohužel, pak mě opustil můj tehdejší sekáček (ws butler ) a žádný z jeho následovníků už tak krásně jemný cukr nenasekal ![]() |
| Stará husa | 154854 |
|
18.12.2025 10:30:00
Mně se kdysi za totáče stalo, že jsem zapomněla včas před Vánoci koupit cukr na pečení cukroví a pak už prostě nebyl k sehnání. Tak jsem musela koupit krystal a pomlet ho na mlýnku na mák. Takže mletý cukr na vlastní zkušenost.
|
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.