27.9.2012 11:18:30 koré
Správná příprava hovězího steaku
Nedávno jsem četla článek, ve kterém se jako "jediná správná" pánev pro přípravu steaku popisuje pánev železná, a varuje se před moderními teflonovými pánvemi (u nichž se prý při vložení masa prudce sníží teplota, a maso se pak truchlivě dusí, místo aby se radostně prudce opékalo). Odkaz na článek případně mohu dodat (bylo to na idnes.cz).
Je to pravda? Jaké nádobí na steaky používáte vy? A jakou část hovězího nejlépe (pominu-li svíčkovou, tu bych jako začátečník zkazila nerada)? Resp. dá se nějak stručně shrnout pár hlavních zásad pro steakového začátečníka (co do masa i co do nádobí)? Nejsem zrovna "přes maso" žádný fajnšmekr, ale partner po steacích touží a nakoupil několik vakuovaných balíčků hovězího ze sasovského statku (pupek, vysoký roštěnec; pupek mu doporučila kolegyně, která tam také nakupuje a dělá právě z pupku steaky). A například pánve máme jen teflonové...
Odpovědět