27.9.2012 12:13:47 kosatka2
Re: Správná příprava hovězího steaku
- těžkou železnou pánev pořádně rozpálit, bez oleje
- nasucho tam dát maso, mělo by být stejně vysoké, aby bylo stejnoměrně rozpečené
- maso nesolím (pustilo by vodu) ani nepepřím (žárem by se spálil). ochucení přijde až nakonec, rozhodně nemažu olejem, spíš aby bylo maso osušené
- že se maso nasucho přichytí nevadí, odtrhne se snadno
- otočit po takové době, podle toho jestli medium/rare, atd. well-done nedělám
- pak se to nechá chvilku odpočinout přiklopené nebo v troubě
maso to chce kvalitní aby samotná chuť masa stála zato, rozhodně ho před nebo při pečení nezamatlávám srajdičkama. naopak udělám nějakou chutnou domácí omáčku zvlášť k tomu masu, aby maso mělo svoji chuť a s omáčkou se to jen přichutilo.
Odpovědět