27.9.2012 11:38:18 aach
Re: Správná příprava hovězího steaku
já je dělám raději na teflonové. v litinové to strašně prská a mám půl kuchyně mastnou.
nimo svíčkové, hanger, či flank steaku, dělám z roštěné. když je to steaková roštěná, (ne z české krávy) nepotřebuji nic jiného než opepřit a hodit na pánev.
když se nedostává, dělám steaky takto.(je to způsob jak i blbé maso úžasně změkne během pár minut)
roštěnou nakrájím na 2 cm. plátky, po obou stranách udělám na mase zářezy-jakousi mřížku. do masa , těch zářezů vetřu olej a pepř. promnu je v rukách.
na pávi rozehřeju olej vložím na rozpálený maso, peču jednu stranu minutu, otočím a okamžitě maso popráším moukou, položím na steak velký plátek másla, zakápnu worčestrem, poklopím poklicí a takto nechám 3 minuty.
hotovo, konec. maso je jak máslo a je medium.
vživotě bych nepokládala na steak poklici ale takhle mi to poradil jeden starej mazanej řezník a ono to funguje
Odpovědět