31.5.2015 12:03:12 Míša
Re: Tekutý cukr Fruktoza a Steviol glykosidy
Tak vzhledem k naší spotřebě cukru doma, navíc nedělám si iluzi čím sladí ve školní jídelně, v závodce a jinde kde se stravujeme, se nad tím odmítám zalamovat.
Co si hlídám je nepití ultraslazených nápojů dítětem a aby nejedla takový ty rádoby zdravý svačinky (brumík a podobně) jinak prostě všeho s mírou a vyhejbám se maggi, instantním jídlům, přesoleninám. A čemu se obloukem vyhýbám, to jsou "dětské párečky" "dětská šunka" pamatuju si, že jednou to v D-Testu pěkně servali.
Ale jestli si do půllitru čaje nasypu dvě lžičky cukru toho, nebo onoho to asi nevytrhne. A stejně si tam nakonec plesknu lžíci medu.
A do buchet používám melasu nebo sirob, nebo co to je, je to hustý, strašně černý, divně to smrdí, ale v buchtách mi to chutná jak zkaramelizovaný med.
Odpovědět