Girili |
|
(4.7.2016 11:27:32) Prosim vas, poradte mi nejaky konkretni vyzkouseny recept na tvarohove testo na knedliky. Vyzkousela jsem dva z Kucharky nasi vesnice a obe testa byla lepiva tak, ze se s tim vubec nedalo pracovat a dost jsem se u toho navztekala. Pry: Prace s testem je snadna, pokrm hodnotny. Grrr! Kynute ovocne knedle neradi. Mama dela sice knedliky vyborne, ale dela to od oka, to je pro me nepouzitelne. Radeji napiste i jaky tvaroh pouzivate, ty ve vanicce maji vic vody nez ty ve folii. A prihodte i vsechny blbuvzdorne vychytavky, at uz se netrapim.
Diky moc, tvarohovym ovocnym knedlikum zdar!
|
Termix |
|
(4.7.2016 11:54:16) Používám červený tvaroh z toho "alobalu". Tedy půl kg tvarohu a půl kg krupice a jedno vejce. Prsty si podle potřeby namáčím do vody, ale do těsta vodu ani mlíko nedávám. Občas ano, pokud je těsto tužší. A jinak nejraději ovoce před výrobou knedlíků lehce namrazím. Třeba jahodové knedlíky snad ani jinak neumím, vždycky to pouští šťávu.
|
|
Festina lente |
|
(4.7.2016 11:56:53) Teď jsem vyzkoušela nějaké z netu, a bylo to prima, šlo s tím v pohodě pracovat. Při válení jsem podsypávala, ale nijak dramaticky.
Suroviny
20-30 ks čerstvých jahod (podle množství těsta, kterým to chceš obalit) 2 kostky měkkého tvarohu z alobalu (500g) hrneček (200 ml) polohrubé mouky mouku na vysypání 1 vejce 1 kostka tvarohu na strouhání 2 lžíce másla sůl
Postup přípravy receptu
Z měkkého tvarohu, celého vejce, polohrubé mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Podsypeme a vyválíme šišku, ze které odkrajujeme dílky.
Jednotlivé díly rozválíme, dáme doprostřed jahodu a v dlaních zakulatíme.
Do mírně osolené vařící vody vložíme knedlíky a vaříme na mírném ohni 8 minut. Sypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem s míchaným s cukrem, nebo skořicovým cukrem, polijeme rozpuštěným máslem
|
Girili |
|
(4.7.2016 12:06:07) Holky, zacinam se toho zase trochu bat - Termix nahore pul kila tvarohu na pul kila krupice a tady pul kg tvarohu na 200ml polohrube...
Takze hura do dalsiho kola experimentovani! Alespon panuje shoda v tom, ze tvaroh z alobalu.
|
Termix |
|
(4.7.2016 12:13:09) Tak dej něco mezi :-D. Z toho mého se nají více lidí :-D
|
|
sylvaina |
|
(4.7.2016 12:18:41) Já občas dělám i z vaničkového, není li jiného zbytí. A dělám je od oka a jsou to nejrychlejší knedle pod sluncem. Na jeden tvaroh špetka soli, jedno vejce a trocha cukru. A dětská krupička. Přisypávám tak dlouho, dokud těsto nezíská správnou konzistenci, tj. nelepí, ale zároveň se netrhá. Je to minutový recept. Pokud nemáš krupičku, použij hrubou nebo polohrubou mouku. Povedou se vždycky. Vaříš dle použitého ovoce. S jahodami jsou když vyplavou, naproti tomu s jablky to chce vařit cca 20 minut, aby byly měkké. Dobrou chuť.
|
|
|
|
|