25.2.2025 17:42:23 sally
Re: Komunikace a povídání s puberťáky
Ropucho,
jsou lidi, pro které je hudba rušivá. Celé moje dětství u nás běžel rozhlas po drátě, moji rodiče to dnes suplují televizí... ale mně to vadí. Jednak asi neumím multitaskovat - buď teda pracuju nebo poslouchám - nedokážu dělat víc věcí najednou... ale už jsem se naučila, že při telefonátech s kamarádkami uklízím - třeba utírám prach nebo tak - ale je to taktak... musí to být nějaká hodně bezmyšlenková činnost. Třeba vařit bych u toho asi nemohla.
Myslím si, že mám nějakou senzorickou poruchu - když hudbu "neposlouchám", tak se změní jen v hluk... a proč mít puštěný hluk?
Na hlučné konzerty a diskotéky a zábavy jsem nemohla chodit vlastně nikdy, dělá se mi z toho špatně - bolí mě hlava, ztrácím rovnováhu. Takže i to je další důvod, proč si nepouštět "hluk".
No a asi mám nějakou formu ADD - konzerty mě "nudí", jsou pro mě vesměs moc dlouhé a moc velký zásah do osobního času - takže nechodím na konzerty, do divadla - a v kině jsem byla snad naposledy před nějakými patnácti lety na něčem s dětmi. Neposlouchám podcasty a podobné věci, nemáme televizi, neposlouchám zprávy, nesleduju sportovní utkání a přenosy, nepouštím si youtube (jediná vyjímka je předpověď počasí) - všechno ostatní si raději přečtu.
Ale možná je to i těmi šesti jazyky, co se mi v té hlavě melou - a tím, že na jedno ucho blbě slyším?
Nicméně - pouštím si hudbu v autě - a zpívám

)) Teda když jedu sama, rodinným příslušníkům bych to neudělala

)
Odpovědět