14.5.2025 22:00:26 Jarmillka K.
Tohle je spíš postesk, rozhodla jsem se napsal, když už i tady na mě vyskočilo nějaké téma "nedělejte z dětí slabochy"
nemůžu si nevšimnout toho, jak se celým internetem valí doslova vlna odporu a pohrdání starší generace vůči generaci mladší. Nadávky, urážky, znevažování, nadávání do slabochu, citlivek, chudinek, do sněhových vloček, které kvůli všemu "fňukají", jsou líný, nic nevydrží...
Mám dceru ve velice citlivém věku (14 let) a když vidím, jaké dopady to na ní má, tak se mi chce z toho občas normálně zvracet...Ještě jako dítě bývala veselá, usměvavá, teď když tohle vidí snad na všech sociálních sítích, tak se z ní stala chladná, odtažitá mladá slečna, která ale už skoro nedává najevo emoce, jakákoliv "citlivost" pro ní znamená urážku, sprosté slovo. Absolutně se zatvrdila, zařekla se (asi), že nikdy nesmí ukazovat sebemenší slabost, že je to něco nízkého, podřadného, urážejícího..dokonce mi o tom jednou sama řekla, prý: "nesmíš jim ukázat sebemenší slabost, všechno otočí proti tobě, za všechno se ti vysmějou, všichni pohrdaj slabostí, to jim dělá největší radost!" (když jsem se jí jednou ptala, co se to s ní proboha poslední dobou děje) Byla jsem dost v šoku. Evidentně se rozhodla, že jim musí všem "ukázat". Štve mě to. Říkám jí, že pocity nejsou slabost, že je to naprosto v pořádku, ale čím víc jí tohle říkám, tím víc proti tomu vzdoruje. A jak jí mám vůbec tohle vysvětlovat, když pak vidím, že v každé druhé internetové diskusi, kterou otevřu sama vidím milion takových nechutných výkřiků na mladou generaci
To jenom, abyste viděli, kam tohle pohrdání může zajít, dělá se mi z toho šoufl, co tihle.... (nebudu se radši vyjadřovat) dělají našim dětem