Re: Jak co nejvíc zkrátit čas v kuchyni?
Zajela jsem si režim a toho se držela. Plánovala jsem na týden dopředu - i s tím, že někdy někde budou přebytky (každý druhý den večeře, pokud nebyly zbytky - byly třeba tousty, zapečené tortily - něco se seznamu - teplé svačiny /rychlé večeře. Většinou jsem si při příparvě večeře uvařila (nebo předvařila) oběd na druhý den (oloupat brambory, dát do pomalého hrnce maso+x+y, před spaním zapnout). Naučila jsem se si dělat přípravy - jednou za týden si udělat jíšku (+vystydnout, nastrouhat), usmažit cibulku, do misek do lednice připravit maso třeba na tři jídla dopředu (třeba plátky nakořeněné, plátky naložené v marinádě,naložené v jogurtu,kostky s olejem a cibulí)- pak jen vysypu z krabičky a nezdržuju se přípravou masa. Před obědem jsem pak mezi hovory nebo při práci zapla brambory/jinou přílohu - doladila omáčky nebo ji ohřála, na pánvi udělala minutku z krabičky z lednice. To už jsem mohla delegovat na děti - věděla jsem kdo kdy má kolem poledne volno v rozvrhu. Polívky jsem vařila většinou u jné práce brzo ráno nebo den předem u večeře. Vařila jsem pro pět v podstetě dospělých - z toho jeden vegatarián, jeden bezlepek a jeden co moc nemusí teplou zeleninu v ničem. Výběr pro všechyn jsem zajistila kombinací polévka+druhé+příloha - tak aby se vždycky pro každého dalo vybrat.
Odpovědět