Re: Jak co nejvíc zkrátit čas v kuchyni?
jj miluju pomalé pečení, nejlépe přes noc
nemám teda žádný extra přístroj, jen dobrý hrnec
a čas šidím často tím, že kupuju mraženou zeleninu... kilové balení jednodruhové i míchané zeleniny mě v icelandu stojí často méně než čerstvá... taky třeba francouzské brambory dělám hodně z mražených hranolek, to je taky má oblíbená rychlovka (hranolky, zelenina, slanina na kostičky, pak jen zalít vejcem, zasypat sýrem)
a taky často dělám přípravu na další jídlo - když už jsem v kuchyni, zatímco se mi smaží cibulka, nebo opéká maso a podobně, předpřipravím si základ na další den - podusím zeleninu do polévky, pokrájím co je třeba a vydrží a podobně... druhý den to pak mnohem lépe odsýpá...
a tím jak se blíží chladnější počasí, přijdou zase ke slovu různé hutné polévky a ragů a další hutná sytá jídla, co jsou pro bezpracné vaření ideální...
jo a pak taky je fajn zapojit ostatní členy rodiny, není nad to, když mi někdo aspoň umyje zeleninu, oloupe brambory, pokrájí žampiony a podobně
Odpovědět