14.10.2021 11:52:33 L+3
Re: Jak co nejvíc zkrátit čas v kuchyni?
Mám dva syny v pubertě, takže vařit na dva dny bylo marné, zbytky od oběda vždy zmizely nejpozději večer.
V době distanční výuku a HO, kdy jsem měla spoustu confcallů, jsem přes týden vařila rychlá jídla, zejména
- pečená na jednom nebo často i dvou plechách
(např. kuře s brambory ve slupce, sekanou (ráno uplácanou) s pečenými brambory něco (třeba rybu) s pečenou zeleninou nebo celerovými hranolkami)
- těstoviny s rychlou omáčkou (do 30 min hotovo a často i snědeno)
- jídlo z papiňáku, u něhož nevadí, že tam zůstane o něco déle, než by mělo (čočka, dušené maso, hodně hustá polévka s pečivem)
- rýži z rýžovaru s kuřecí směsí narychlo udělanou na pánvi
- jednou týdně jsme jídlo objednávali
- jednou týdně vařil někdo jiný než já a bylo mi fuk, že to byla mražená pizza, hamburger z kuřecích stripsů, tortilla, fazole v tomatové omáčce a podobné "dobroty"
O víkendu jsem pak pro změnu vařila jídla, která vyžadovala delší čas v kuchyni.
Odpovědět