14.10.2021 14:48:46 zerat
Re: Jak co nejvíc zkrátit čas v kuchyni?
Vůbec Ti to nezávidím a popravdě pokud pracuješ na plný úvazek, tak se divím, že vyvařování zvládáš den za dnem. V době covidu jsem to teda taky zvládala (jinak to ani nešlo), ale občas jsme objednali z místní restaurace obědy pro všechny (s dovozem), když totéž přišlo podruhé, tak jsem byla ráda, že jsme se s mužem shodli, že budeme objednávat obědy s dovozem častěji. Už mě fakt nebavilo trávit celý den vařením a prací, - mít práci roztahanou na celičký den + naše dvě děti musely taky přiložit ruce k dílu a pomáhat s přípravou a vařením a vařil občas i manžel...
V době covidu nám doma přibyla horkovzdušná fritéza XL, která zvládne hravě obstarat oběd pro 4 osoby defakto sama, protože při pečení sama promíchává... a v létě jsme koupili od stejné značky kontaktní elektrický gril, který miluju, protože se v něm dají dělat tortily, sendviče a samozřejmě ryby, maso...
Jinak, jak už tu určitě zaznělo vařím často na dva dny. Stačí vyměnit přílohu a jsou dvě různá jídla. Kde to jde ráda použiju tlakový hrnec, mám "nový", se kterým se opravdu vaří dobře.
Teď si užívám, že si mohu zajít na oběd v práci, užít si ho v restauraci... děti chodí do jídelen, kde jim chutná a chodí s kamarády, tak jsou taky raději tam než pořád jen doma. Vařím jen o víkendech, a to ještě ne úplně pravidelně.
Odpovědět