Re: Bujon bez obsahu soli
Lucie, díky, ne, chemii jsem nestudovala, ale nejsem oborově chemii až tak zddálená.
To, co tu píšu, ale není ve většině případů nic světoborného, drtivou většinu těchto vědomostí má člověk ze střední školy. Jen je lidé zapomínají v hlavě spojovat a využívat.
Ucelený zdroj - to nevím, na každou věc něco zvlášť, sbírám a paběrkuju znalosti v různých publikacích, sleduju průběžně články...ale jednotlivé zdroje k nim do hlavy už moc neukládám, nic uceleného jsem nikdy v ruce bohužel neměla.
Dobrá je knížka V.Mikeše Proč se klepou řízky. Populárně-naučná, není tam totlik podrobností, ale rámcově je moc pěkná. Pak je velmi dobrým zdrojem informací kurz od společnosti Coursera - absolvovala jsem ho letos v létě. Je to přes internet a zadarmo. Jmenuje se The Science of Gastronomy. Nevím, kdy bude další běh, ale stál rozhodně za to. Každý týden vyžaduje cca 4 hodiny čistého času.
Odpovědět