27.5.2009 21:34:41 helena + veverčátka
Re: Autoři,děkuji
No Lindo,
já bych netrvdila, že naši předci jedli mléko a mléčné výrobky tak jako my. Ne v takovém množství a tak často. Všeho moc škodí i toho dobrého.
Dříve to bylo celkem náročné, zabývat se "jenom" výrobou sýra, takže v našich oblastech měli lidé co dělat i bez sýraření. Ale podle některých pramenů se využívalo mléko vždycky - tj. nejstarší nálezy jsou asi z 5. století př. n. l. Otázka je, jestli si ho dali k snídani jako sýr, k obědu jako omáčku a k večeři jako pomazánku a mezi jídly svačinka jako jogurtík..?????
Souhlasím ale s tím, že jednou z příčin je "přežití" i slabších kusů, protože my sice tvrdíme, že máme v životě chemii, ale zase máme i nadstandartní výživové podmínky. Takže nevím, kdo byl v nevýhodě, zda my s alergiemi, nebo oni sice se "zdravým" zažíváním, byť umíravší na mor, souchotiny..
Odpovědět