25.5.2009 10:08:48 helena + veverčátka
Ale kde na to vzít čas?
Já jsem pro, dělat dětem (i sobě a rodině) co nejvíce čerstvých věcí, co nejméně chemie a jíst zdravě, ale kdy to dělat? Když budu vařit ráno zeleninovou polévku, k obědu zeleninovou omáčku s bramborem a k večeři čerstvou jáhlovou kaši a k přesnídávkám dušené ovoce a zeleninu, tak s bídou dojdu nakoupit, pověsit prádlo a to nemluvím o tom, že na dítě nebude čas, případně jakmile na chvilku zalehne, tak se budu honem honem snažit připravit něco čerstvého na další chod.. Takže nereálné totálně!!!!!!!!!!! Nehledě na to, že nyní jsem na mateřské, takže toho času se mnohonásobně více, než při práci.
Jsem pro mražení, zavařování a vaření na delší dobu, jinak si ani nestihneme dojít ven a dítě přeci potřebuje také vitamín D pro správný růst..
S jídlem se potýkáme dost, naše holčička je alergik na základní potraviny, takže vím o čem mluvím, ale nevím, proč bych v rámci možností nevyužila výdobytky moderní doby, abych to usnadnila všem. Tj. kupované dětské skeničky nejsou občas špatné, vaření na delší dobu, když je to v lednici také není zas žádná pohroma a nepočítám, že mi za ten den dva to jídlo tam shnije!
Asi to chce trošku rozumu i ve zdravé výživě.
No a s tím kojením, to je mírně nerozumná věta, kterou v článku uvedli! :-(((
Odpovědět