| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Bezlepková dieta, celiakie

Soutěžte s DINO.cz!

Vyhrát můžete řadu pěkných cen pro vaše děti: digitální hru, sadu na výrobu slizu, sponky Barbie a jiné.

  (?)
 Názory 110 z 19361  [Dalších 19351 >>]
byvala radka 154149
5.10.2018 10:28:50
dělám pohankové palačinky
pohanku na slano, jako přílohu, k tomu dušená zelenina
nebo klasické valašské jídlo - brambory, kysané zelí, pohanka a kousek klobásy mňam
Leri 156033
5.10.2018 7:27:33
Ne, potíže nebyly, jen jsme nechali otestovat krev, jestli dcera nemá potíže se štítnou žlázou, když je mám já. No a p. doktorka nechala navíc udělat testy na protilátky ohledně celiakie. Takže se na to přišlo úúúúplně náhodně.
Jahala. 89330
4.10.2018 23:45:14
Tohle je úžasné http://www.gurmanka.cz/2008/11/stoprocentni-kokosova-rozkos
Vranice 21600
4.10.2018 22:28:16
Kat, Haribo nejsou všechny bez lepku - určitě obsahují pšeničný škrob pendreky dlouhé, sekané krátké, smajlíci, pásky pasta fruta, vše s lékořicí. Bez lepku jsou medvídci (doufám, že pořád).

Chce to opravdu číst složení při každém nákupu, neboť výrobci občas změní receptury a tak třeba lentilky i banánky v čokoládě byly jeden čas lepkové, teď tuším zas nejsou - nevím, nekupujeme ani jedny.
Simeona+3 110315
4.10.2018 18:44:01
Psenicny skrob je v ovocnych pendrekach asi vsech znacek, v bonbonech Slavia, v bonbonech Lindt je zase slad z jecmene. Kecupy byvaji ok, i kdyz jsou vzdy zahustene skrobem a je treba si precist slozeni, aby clovek zjistil, jestli to nahodou neni skrob psenicny.
Lada2 130679
4.10.2018 18:07:07
Dobré stránky jsou taky proalergiky.cz. Jsou tam recepty, dá se zaškrtnout, bez jakého alergenu.
HelenaPa 48800
4.10.2018 16:43:41
Jooo, ta kakaová roláda se šlehačkou je nepřekonatelná. Miluje ji, kdo ji ochutná. Alespoň tady u nás.
Lada2 130679
4.10.2018 16:18:50
Může obsahovat stopy nic neznamená, navíc je to nepovinná informace, takže když to někde není napsáno neznamená, že tam nejsou stejné stopy jako tam, kde to napsáno je. Inspekce topravidelně kontroluje a je to vždy v normě. Píšou to jen proto, že zpracovávají i lepkové věci.
anemon 100064
4.10.2018 15:39:55
Aha - nejde o jedno pečení. Máš FB? Přidej se do skupiny BEZLEPKOVÉ PEČENÍ. Jsou tam i lidé s kombinovanými alergiemi.
anemon 100064
4.10.2018 15:37:07
Jakou máš představu? Moučník jako buchtu s bezlepkovou moukou? To bych volila recept od Vladěny Halatové.

Pokud jde o běžný piškot nebo třené těsto dáváme směs (nejčastěji tu zde zmiňovanou Dove Farm modrou nebo Schar) v kombinaci s mandlouvou. Křehké nebo linecké potřebuje víc tekuté složky, já to řeším vejcem navíc, aby to pěkně drželo a jsou vhodné BZL mouky označené patiserie, ev. zase v kombinaci s mandlovou.

Připrav se na náročnou práci s těstem - prostě z principu drží blbě pohromadě a je citlivé i při pečení. Výsledek je dobrý první den možná dva.



 Názory 110 z 19361  [Dalších 19351 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

Všechna témata


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.