11.8.2025 9:42:30 kysnutá knedla
Re: Lipedém
Ja som si včera po druhýkrát za tých vyše 20 rokov čo tu bývam uvedomila, akí sú Češi (určite i Slováci, akurát že teraz žijem a pozorujem v ČR) nadmerní. Ok, tak proste tlustí, poviem to natvrdo. Nevšímam si tieto veci, ale včera to až bilo do očí i keď som obecne nepozorovatel, nevšímač.
Šla som do Lidlu. Nešlo si nevšimnúť, jak pracne sa dostávala z auta jedna rodina, nahlas hekalo dokonca i to dieťa! (vek cca 12-14 rokov). Potom ma u vchodu zbrzdil pár (obaja XXXL), manévrovali tam s košíkom. Iná pani sa hádala s predávačkou ktorá narábala s pečivom. Pani širšia než dlhšia. Ľudí bolo málo, a normálne tam nikto nebol štíhly, alebo aspon len s normálnou nadváhou. Teda, okrem predavačiek. Keď som stála u sýrov, počula som, ako 1 predavačka povedala (asi do tých sluchátiek, nikoho som u nej nevidela) "hele, on je asi dnes nějakej sraz tlouštíků".
Keď som krátko pred kasou videla dievča a asi jej matku - obe štíhle - tak som začula "Give it to me..." - takže z toho poloprázdného Lidlu jedinými zákazníčkami s OK postavou boli v tej dobe cudzinky.
Predo mnou na samoobslužnej kase boli 2 chlapci a obaja s výraznou nadváhou, jeden s ťažkou obezitou. 2 litrová cola a tie velké 120 ml smotanové nanuky...
To bolo moje prvé precitnutie v ČR.
Ale úplne prvé precitnutie som zažila vlani v Dubaji. Tak malé % ľudí s nadváhou! MM niekolkokrát poznamenal, že sa tam cítí ako hroch, že v ČR "lehce zapadne", ale tam sa necítil dobre s tým, jak vyzerá.
Takže za mňa - neverím, že všetci sú nemocní a nemožu za to. Prosto neverím.
A viem, že ma teraz neznášate, ale musela som, včera ma to nejak dostalo.
A možno to bolo tým ostrým kontrastom, keď človek videl krásne vyšportované telá (boli sme fandiť na XTerre a mnohí fanúšikovia vyzerali ako vrcholoví športovci, nádhera).
Odpovědět