4.8.2025 16:38:40 Yuki 00,03,07
Re: Lipedém
zjistila jsem zhruba před rokem, že to existuje a konečně jsem pochopila, proč jsem vždycky měla tlustý nohy a když jsem chtěla zhubnout, zmenšily se mi už tak malý prsa, ale zadek a hlavně nohy nikdy
taky jsem pochopila, proč se mi nikdy nedařilo koupit kalhoty, který by mi sedly, švadlena mi říkala, že takový rozdíl mezi pasem a bokama v životě neviděla, to bylo před dvaceti lety, když jsem měla kolem 60 kg
byly mi vidět žebra, ale nohy jsem měla tlustý a protože to zvedlo celkový BMI, tak doktorka konstatovala, že mám nadbytek stravy, možná proto jsem ubrala jídlo, žádná cílená dieta, ono mi to stačilo, jen mi ubylo bílkovin, teď se to snažím zase změnit
teď už mi to sedá i na paže, což je blbý, už se mi kupují blbě i trička
loni na podzim jsem se rozhodla pro řešení liposukcí, což je jediná možnost, doktorka na specializované klinice potvrdila lipedém na první pohled, akorát když se dostala k ceně, tak mi bylo jasný, že léčba nebude, vyšlo by to na přibližně 150 tisíc jen za nohy
je to onemocnění, se kterým se prakticky nedá nic dělat, postupně se zhoršuje, takže omezuje možnost pohybu, vede k dalším zdravotním problémům, jenže se bohužel týká jen žen, takže to neřeší žádná zdravotní pojišťovna
novinkou je, že léčbu na pojišťovnu teď v červenci schválili v Německu, tak je možný, že se taky dočkáme
zatím to nemám v tak hrozným stavu, takže se musím uhlídat, nezhoršit to, shodit všechno, co zvládnu sama, co není lipedém, a mezi tím to třeba schválí i u nás a pak budu moct na operaci třeba i zadarmo
Odpovědět