11.8.2025 13:42:06 Yuki 00,03,07
Re: Lipedém
Čumčo, já jsem toho názoru, že člověk s dostatečným sebevědomím si nepotřebuje zvyšovat sebevědomí pomluvami jiných. A taky si opravdu myslím, že nikdo nechce být tlustý a už vůbec ne obézní a nechce to pro svoje děti. Ale buď to jinak neumí, nebo na to nemá - buď rozum, nebo peníze. Je známá věc že levný potraviny nejsou zrovna zdravý. Ceny ovoce a zeleniny, ryb, teď už i drůbežího masa a mléčných výrobků jsou fakt hrozný. Nejen tady, to Španělsko na tom není o moc líp.
Obezita je nemoc, která začíná od mírné nadváhy a ta nadváha se zvětšuje. Každý pediatr pravidelně kontroluje výšku a váhu dítěte, takže on je ten první, kdo s tím může něco dělat, zvlášť když vidí obézní rodiče. Ale musí to dělat citlivé, s ohledem na možnosti rodiny a momentální situaci rodiny, musí mít za kým ty rodiče poslat a musí to chtít udělat.
Stejně tak kdyby moje doktorka před 15 lety řekla, že se moje váha vychýlila a poslala mě někam to řešit, já bych šla. Ale sama od sebe jsem tu potřebu neměla, byla jsem ráda, že funguju, bylo toho fakt moc a když jsem viděla ve zprávě, že mám nadbytek stravy, nebo jak to tam napsala, tak jsem se tomu zasmála, já jsem tenkrát žila fakt z minima. Takže jsem usoudila, že je to blbost a že se to srovná samo. Jenže to začal lipedém 😞 možná kdyby mi tenkrát někdo poradil, že by se to vyvíjelo jinak.
Odpovědět