Ahoj Marcelo, nejsem sice odborník, ale tvrzení o tom, že z hlediska obezity je glukóza vhodnější něž řepný cukr (sacharóza) mi přijde diskutabilní. Energetická hodnota cukru je 1666 kJ na 100 g, u cukru hroznového 1617 kJ na 100g (vycházím z tabulek vydaných společností STOB v r. 1996), což je podle mne zanedbatelný rozdíl. Z tohoto hlediska vychází o malinko lepší (ale zase ne výrazně o moc) med (1377 kJ na 100 g). Pokud jde o vztah k zubnímu kazu, četla jsem v několika článcích varování před vlivem medu na zoubky. Pravda, bylo to v souvislosti s podávání pití z lahve před spaním a v noci (tam je podle mne špatně všechno přislazované), ale dojem, že by byl ze „zubařského“ hlediska med lepší než cukr, jsem z toho nenabyla.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.