Sacharoza není polysacharid (a nikdy jsem to netvrdila), ale disacharid - její molekula je tvořena z jedné glukózové jednotky a z jedné fruktózové jednotky. Takže toho štěpení na tvorbu základních cukerných jednotek z jedné molekuly sacharózy moc není (jedna kovalentní vazba, ne neobvyklá v zásobních polysacharidech živočichů, na niž jsou i lidé dobře enzymaticky vybaveni, kromě toho sacharoza se štěpí na podjednotky i zředěnými kyselami, takže kyselé prostředí žaludku udělá své). Můj komentář se netýkal ani v nejmenším miminek - o těch se přece v diskuzi o mlsání nemluvilo. Chtela jsem jen upozornit, že nejsou "zdravé" glukózové mlsky a "škodlivé" mlsky s řepným cukrem. Jsou to prostě oboje dobrůtky, které v nadbytku budou škodlivé vždy, jako ostatně cokoliv.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.