Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče
Pomalý hrnec jen pomalí, oproti multifunkčnímu bude úspornější, udrží spíš teplo, měl by mít pomalejší náběh, což může mít vliv na jídlo (a fakt mi to přijde lepší, i když většinou používám rychlejší variantu, protože vařím až ráno). Multifunkční víc žere, ale umí toho víc, předsmahneš si to přímo v něm, uvaří ti přílohu aniž bys ji hlídala, i se to samo zapne, můžeš ho použít jako pařák... Obdélníkové nižší typy jsou dobré i na smažení a budou lepší na pečení.. Kulaté vysoké bývají i papiňák, takže můžeš i rychlit
. Co mi ale nevyhovuje, při tom tvaru tam nevyleze některé maso (což vadí spís u doma bouraných věcí, kde jsou velké kosti) a hladina tekutiny je dost vysoko, takže se to spíš vaří než dusí (jo pomaláč kladicky nepeče, ale já vždy preferovala dušení), v podlouhlých tvarech se to spíš rozleje a já to často ještě podkládám). Smaží se v nich hůř, je to hluboký.
Časovà úspora - příprava samotná časově vyjde obdobně (cibulku smažím,maso zatahuju, nutné to není ale na chuti to znát je), ale nemusí se to hlídat a časově to vychází do vhodnějších hodin a poskytuje to delší nerušený úsek na jinou činnost. Pomalá příprava je na chuti znát. Oproti troubě to zdaleka tolik nežere a je to dělaný na práci bez dozoru.
Odpovědět