14.10.2021 15:55:48 Piggy
Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách x klasické spotřebiče
Navazuji na diskusi o "zkrácení času v kuchyni". Spousta z vás používají různé multifunkční hrnce, pomalé hrnce (jaký je rozdíl mezi multi?), termomix apod... Přiznávám se, že ani jeden takový spotřebič nevlastním a ani moc o něm neuvažuju - odrazuje mě cena a že by zabíralo vzácné místo na lince v jinak nevelké panelákové kuchyni. Ale ta vámi vychvalovaná úspora času a prý i práce?
Nějak si neumím představit, že vše stačí jednoduše naházet pokrájené (a také vlastnoručně? osolené, pokořeněné??)maso, zeleninu vše najednou...a to samo usmaží, uvaří, pomixuje, umatlá do žádoucího tvaru a vyklopí do talíře hotové jídlo jak od maminky... Fakt?
Bohužel ani v širší rodině jsem se s tím nesetkala ani u známých a to jsme asi z chudého, zaostalého kraje pražského.. tak prosím o shovívavost k mé naivní představě. Nemám možnost to někde nezávazně vyzkoušet.
U pomalého hrnce - myslela jsem, že maso se musí zatáhnout na povrchu aby nevytekla štáva, proto vyšší teplota v troubě, ale co v pomaláku - není to spíš kažení masa - dušení za mírně zvýšené teploty??
Asi by to chtělo příklad pro porovnání (teplota, čas, pracnost) - jak se dělá 1.sekaná, 2.pečeně krůtího masa, 3.boloňská omáčka (tj. mleté maso a zelenina) - a)v pomaláku, b)multifunkčním, c)termomix hrnku, d)klasická trouba (hrnec)?
Díky za příklady, snad budu pak moudřejší.
Odpovědět