14.10.2021 20:41:33 Mapat
Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče
Já mám pomaláč a zděděný Termomix, ten bohužel moc nepoužívám, ač má spoustu možností. Mně na něm vadí, že dělá randál, zatímco na sporáku se to připravuje potichu. Pomalý hrnec oblibuju, ale není to taky řešení pro každé vaření. V poslední době si ráda dopřeju o víkendu delší spaní nebo aspoň ležení, a na to, aby byl oběd na stole v poledne, bych to musela dát v osm vařit, a to se mi většinou ještě nechce myslet na oběd, mám pomalejší rozjezd. Mohla bych to dát vařit na nižší stupeň přes noc, ale nejdřív manželovi, a teď už i mně pak vadí dlouhodobá vůně/pach z vařeného jídla. Vepřové výpečky jsou super, ale čichat osm hodin česnek nic moc. Nicméně maso je z pomaláče super, krásně se rozpadá, do výpeku se uvolní šťáva, to prostě v troubě neudělám, navíc spotřeba energie je nízká a stopro tam nic nespálím, ani když přijdu k hrnci o hodinu později. Dost jsem hrnec využívala na mateřské - ráno jsem to tam naházela, šly jsme s malou ven a přišly k hotovému, nebo teď když děláme v sobotu na zahradě a nevadí jíst později, tak je to ideální, nemusím nic průběžně kontrolovat.
Prostě každý přístroj má plusy a mínusy, asi není jeden univerzální nejlepší stroj na všechno.
Odpovědět