20.12.2014 13:54:19 Fren
Re: Jak připravit čtvrtku krůty?
Zerat a všichni ostatní,co kupujete maso na 10ti kila,ono se to hodně proddražuje s těmi mražáky.Azvlášt,když máš známého,který krůty chová,tak proč se zásobit jak kdyby měl být konec světa?Elektřina je drahá a to nemluvím o ceně za nový mražák.
Tcháni třeba kupují celou krůtu,původně jsem o tom taky uvažovala,že si to takhle taky koupím,vykostím a dám do mražáku.Pak jsem se ale bavila s paní z té farmy a ta to se mnou pěkně probrala co a jak a došly jsme k závěru,že když tedy nevařím polívky,na což se hodí třeba pak ten skelet,tak že jsou to vlastně zbytečně vyhozené peníze kupovat krůtu vcelku,protože "odpad",vše krom masa,je opravdu citelný.Nehledě na tu práci s tím,což jsem jí taky musela dát za pravdu.
Tak ted si tam zajedu občas pro horní i dolní stehno,někdy k tomu vezmu kus prsa,je toho tak 4 kg,dám na mražák.Kupovat to takhle po částech je sice dražší na první pohled,když kilo celé krůty je za mín,ale ve výseldku se mi to takhle tedy oplatí.Protože krom krůtího si ještě občas koupím jehněčího kousek,občas máme králíka či kuře nebo kus nějakého speciálního bio buvolího či co to je.
Odpovědět