20.12.2014 11:11:16 zerat
Re: Jak připravit čtvrtku krůty?
Zrovna mám v mrazáku 18 kilového krocana a ráda bych si pořídila velký mrazák a brala si od známého aspoň dva. Je to nejzdravější maso a dle mého nejchutnější. Stehna a stehenní řízky jsou hovězí a dokonce se říká, že na krůtě najdete více druhů masa (teď už nevím jaké). U nás z krůty dělávám bezkonkurenční znojemskou, roštěnou, trhané ptáky... Krůtí hřbety peču nejraději pomalu s cibulkou, kmínem, zasypané červenou paprikou, solí - podlité a v přikryté nádobě a občas v průběhu pečení přelévám maso... Takhle nám to chutná nejvíc. Podáváme buď s knedlíkem a zelím nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Jinak z krůtích prsou je senzační "čína" po tureckém způsobu - naložit si pásečky prsou - sůl, příp.vegeta, zázvor (sypký nebo může být i čerstvý), trocha octu a olej. Maso nechat naležet. Potom nechat zkaramelizovat cibulku s třtinovým cukrem, přidat maso, nakrájené pomeranče nebo mandarinky či jiné ovoce, třeba i čerstvou červenou papriku, arašídy... dochutit dle vlastní chuti - je to vynikající
Krůtu milujeme
Odpovědět