20.12.2014 13:21:43 zerat
Re: Jak připravit čtvrtku krůty?
Já ji celou nepeču, proč? Neumím si představit spořádat 18 kilového krocana. Mám ho rozbouraného, poctivě naporcovaného a dobře zamraženého. Aspoň máme co jíst dalšího půl roku
Ale jinak, jestli máš dostatečně velkou troubu, tak bych ji pekla určitě zpočátku na max. 100°C hezky přikrytou a asi hodně dlouho, protože krůtí potřebuje propéct dost, aby byla dobrá. Jinak bych ji určitě prosolila, opepřila a posypala trošku červenou paprikou, pohodila i dovnitř cibulku, špek by asi taky neuškodil... případně bych ji vyplnila nějakou náplní třeba z jater...- tu u nás nikdo nemá rad, takže u nás bych neplnila. No a další co by mohlo být výborné je udělat hezkou porci směsi rajčat příp. kečupu, česneku, soli, pepře a medu a tím vyplnit krůtu, podlít a pak před koncem pečení tím potřít hezky celou krůtu a nechat udělat kůrčičku...
Odpovědět