18.12.2013 12:37:32 Černá kronika
Re: Co vařit o svátcích
Taky ještě vymýšlím. První svátek se dojídájí řízky a salát ze Štědrého dne, to je vyřešený. Pak v ty další dny připadá v úvahu králík s bůčkem, br. knedlík a zelí, kachna s br. knedlíkem a zelím. V mrazáku mám taky kousek skopového masa a krásnou hovězí kližku. Kolem 28. 12. budeme udit, takže potom připadá v úvahu domácí uzený maso a lepenice nebo br. knedlík se špenátem, následně na Nový rok čočka s uzeným masem a po novém roce ještě fleky s uzeným masem. Jinak uzený maso využijeme i na studené večeře. Na Silvestra pečený koleno a chlebíčky. Jo a jeden den tam chci zapasovat dušenou mrkev s vepř. masem a bramborem. Určitě bych si dala jeden den rýži, tak možná z té hovězí kližky udělám něco jako vylítaný španělský ptáčky. Jo a kluk chce svíčkovou, tak musím koupit vepřový ořech, dělám to z toho. Všichni jsou od 23. 12. doma, takže budu vařit a vařit. Díky tomu, že pořád vařím, tak mě to pak nebaví ani jíst
![~:(](/g/s/4.gif)
Odpovědět