Na Boží Hod jezdíme každoročně na výlet na Karlštejn (dříve vlakem, s malým synem autem, ale tetos už to myslím půjde zas vlakem), takže jako "oběd" máme termosku s horkým čajem/grogem, krabici vánočky, cukroví, manadrinek a slepených "chlebíčků" z veky s bramboorvým salátem a šunkou. A večer, když se vrátíme vymrzlí z výletu, tak hrachovou polívku a obložené chlebíčky ze zbylého salátu.
26. jdeme k mým rodičům, takže to nevím, co bude.
Na další dny zrovna plánuju, ale budem to mít letos s komplikací, jelikož nám tu jeden den bude točit TV výrobu sýra, čímž nás totálně vyhodili z konceptu a budu muset něco uvařit předem a to dost předem, abych stihla zas komplet umýt linku, a poslat něco babičce, k níž se odklidí manžel se synem... ....a prostě čuju samé zmatky
zatím to nejsem schopna smysluplně rozplánovat.
Ale jinak tradičně míváme během svátků (ne nutně v tomto pořadí, záleží hlavně na harmonogramu objíždění babiček) pečenou vinnou klobásu s bramborama, pečené krůtí s kaštanovou nádivkou, domácí sulc, pečeného kapra na kmíně, bujabézu, zelňačku se sušenými švestkami,hrachovou polévku.
Na Silvestra ovarovou polévku, ovar a pak pochopitelně drobné pochutiny.
Na Nový rok "tisícovou" polévku s čočkou a pečené vepřové se zelím a kneldíkem.