7.12.2011 8:12:27 Jája
Re: Příprava narozeninového dortu- tipy a triky
Těsto piškotové, proboha jen ne třené!!!
To jsem udělala jednou a NIKDY VÍCE!! Třené těsto je tučné, a když to promažeš krémem, je dort naprosto nepoživatelný.
Pokud nemáš moc zkušeností, ale péct už umíš, upeč piškot (200 g cukru ušlehat se 4 žloutky, 5 lžic horké vody, pak na střídačku přišlehat 200 g polohrubé mouky s práškem do pečiva a bílky). Korpus necháš vychladnout, mezitím si připravíš krém a promažeš. Nepotahovala bych marcipánem, to už je vyšší dívčí, ale třeba bych povrch pokladla ovocem a přelila želatinou. To je kolikrát ne moc složité, ale moc hezky to vypadá. Nebo bych povrch ozdobila krémem. První dort v životě bych teda marcipánem nepotahovala, to chce fakt dost cviku.
Odpovědět